Dávid Ibolya: az osztogatás korrupcióhoz vezetett

Dávid Ibolya, az MDF elnöke szerint a koalíciós kormányzásnak az alacsonyabb foglalkoztatást, az erősödő szélsőségeket és a burjánzó korrupciót köszönheti az ország.

A pártelnök hétfőn az Országházban újságíróknak úgy fogalmazott: az elmúlt két ciklusban a kormány munkahelyteremtő politika helyett osztogató politikát folytatott. Úgy vélekedett: az egy helyben toporgás a szélsőségek erősödéséhez vezetett. Hozzátette: a koalíciós kormányzás évei alatt a korrupció "még sűrűbb hálót szőtt a politika és a gazdaság köré" ezért az MDF azonnali antikorrupciós közmegegyezést sürget.

Elmondta, hogy az MDF hétfőn elküldi 10 pontos korrupcióellenes programcsomagját a parlamenti pártoknak. A párt korrupcióellenes csomagja része az MDF választási programjának. A programban egyebek közt szerepel egy korrupcióval foglalkozó, elkülönült, önálló szervezet létrehozása, központi közbeszerzési hivatal létrehozása, a párt- és kampányfinanszírozás reformja, a lobbitevékenység újraszabályozása - részletezte.

Arra az újságírói kérdésre, hogy a párt megújult honlapján egyebek közt az egyik képviselőjelölt videóüzenetében Bokros Lajost, a párt kormányfőjelöltjét országgyűlési képviselőnek nevezi, az MDF elnöke úgy reagált, hogy még nem látta az üzeneteket, de utána fog nézni, hogy a jelöltek és a szimpatizánsok hogyan fogalmaznak.

Top cikkek
Érdemes elolvasni
1
Vélemény
NOL Piactér

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.