Daróczi hitt abban, amit mondott

Szeretem a hazámat: ezzel indokolta annak idején Daróczi Dávid, hogy miért vállalta el a kormányszóvivőséget.

Daróczi Dávid, vagy ahogyan a szakmában hívták: Daró, 2007 júniusa után lett kormányszóvivő. Munkáját itt is lelkiismeretesen, a tőle megszokott stílusban végezte. „Szeretem a hazámat" - ezzel indokolta, hogy elvállalta a felkérést.

Daró akkor úgy fogalmazott: most dől el, hogy a következő tíz-tizenöt évben a sikeres országok közé tartozik-e majd Magyarország, és ez a koalíció politikáján keresztül valósulhat meg. A HVG portréinterjújában a szóvivőségről azt mondta: huszonnégy órás készenlét.

A parlamenti tudósítók kivételes helyzetben voltak, egy szűk kör minden hétfőn, a plenáris ülések előtt egy közös, a Vadász teremben eltöltött ebéd során hallgathatta történeteit, magyarázatait.

Amikor a HVG portréjában a „daróczi-stílusról" kérdezték, úgy fogalmazott: „egy pici részem nekem is volt például a miniszterelnök 'a Fidesz pápább akar lenni a pápánál' fordulatában. Az újságírók azt szokták mondani, érzik rajtam, hogy hiszek abban, amit mondok: az ország érdekét szolgálták a kemény intézkedések is" - mondta, hozzátéve: kormányszóvivőként csak olyat tesz, „amit a gyóntatófülkében is vállalni tud".

Daróczi Dávid és Gyurcsány Ferenc egy 2008-as rendkívüli sajtótájékoztatón
Daróczi Dávid és Gyurcsány Ferenc a rendkívüli sajtótájékoztatón

A jövőről pedig ekkor még azt mondta: a 2010-es választások után a negyedik Gyurcsány-kormány szóvivője szeretnék lenni. „Mindenesetre újságíró már, politikus még nem lennék. De sokkal többet kaptam már eddig is, mint amiről gyerekként álmodtam" - mondta Daró. Kormányszóvivői munkája a Gyurcsány-kormány távozásával együtt szűnt meg, önként távozott.

Utolsó szóvivői tájékoztatóján a Gyurcsány-kabinet eredményeit sorolta.

 

Top cikkek
Érdemes elolvasni
1
Vélemény
NOL Piactér

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.