Daróczi: a Magyar Hírlap a szélsőjobb céljait szolgálja

A kormányszóvivő úgy véli, a Széles Gábor birtokolta Magyar Hírlap szélsőjobboldali eszméknek ad teret, helyes volt bojkottra szólítani ellene. A miniszterelnök Bayer Zsolt Betelt a pohár című cikkével kapcsolatban sajtóetikai és jogi lépésekre szólította föl a rendészeti és igazságügyi minisztert.

Sikeres a Magyar Hírlap elleni bojkott, mert egyetlen minisztérium vagy ahhoz tartozó intézmény sem jelezte, hogy nem ért egyet az erről szóló döntéssel. Ebből az következik: "nem támogatnak és nem szolgálnak ki ordas eszméket" - közölte a kormányszóvivő a vasárnapi soron kívüli kormányülés után tartott sajtótájékoztatón.

Arra a kérdésre, mennyire elégedett a kormány a bojkottal, Daróczi Dávid úgy válaszolt: a bojkottnak nem az anyagi, a pénzügyi hatása a lényeg, a sikere nem ezzel mérhető.

Daróczi Dávid hozzátette: a Magyar Hírlap szélsőjobboldali eszméknek ad teret és a szélsőjobb politikai céljait szolgálja, amivel a kormány nem ért egyet. Ezt azzal fejezte ki, hogy meghozta a bojkottról szóló döntést.

A Magyar Hírlap hétfőn közölte Bayer Zsolt hosszú írását a veszprémi kézilabdásokat ért gyilkos támadásról Betelt a pohár címmel. Másnap a kormányszóvivő közleményben tudatta: Gyurcsány Ferenc miniszterelnök arra kéri valamennyi állami intézményt és állami tulajdonú vállalatot, hogy szüntesse meg a lap előfizetését. Az illetékes vagyonkezelő szervezeten keresztül pedig arra utasította az érintett állami vállalatokat, hogy szüntessék be a fizetett hirdetések és a reklámok megjelentetését a Magyar Hírlapban.

A miniszterelnök szintén utasította a rendészeti és igazságügyi minisztert, hogy készítse elő a megfelelő sajtóetikai vagy jogi eljárást a Betelt a pohár című írással kapcsolatban.

Top cikkek
Érdemes elolvasni
1
Vélemény
NOL Piactér

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.