Darázsfészekbe vagy mézesbödönbe nyúlkálnak a kalocsai képviselők?

Egy kalocsai fideszes képviselő kiderítette, hogy egyik képviselőtársa havi 360 ezer forint fizetést kap egy cégtől, amelynek az önkormányzat fizet havi 645 ezer forintot. A megtámadott viszont nyilvánosságra hozta, hogy amikor a Fidesz vezette Kalocsát, akkor a támadó ügyvédi irodája kapott havi 100 ezer forintot.

Mozgalmasak a közgyűlések Kalocsán, ahol a 2014-es választáson megbukott a fideszes többség. A helyi hatalomba visszakerült baloldal számos korábbi szerződést felbontott, és újakat kötött.

Filvig Géza fideszes képviselő a legutóbbi közgyűlés előtt sajtóközleményt küldött a Kalohírek.hu szerkesztőségébe, amelyben arról panaszkodik, hogy támadások érik, mióta feltárta: a helyi Vagyonhasznosító Kft. havonta 645 ezer forintot fizet ki egy kommunikációs cégnek. Kikérte a szerződés másolatát, és nyilvánosságra hozta. Azt is előadták korábban, hogy a kommunikációs cég szerintük a Demokratikus Koalícióhoz áll közel, és a kifizetéssel a baloldali városvezetés a DK-t támogatja. Angeli Gabriella képviselő pedig havi 360 ezer forintot kap ettől a cégtől.

Angeli Gabriella válaszul nyilvánosságra hozta, hogy az előző, fideszes városvezetés hivatali idejében meg Filvig Géza kapott a várostól havi 100 ezer forintot. Filvig képviselő szerint ez csúsztatás, mert nem ő kapta a pénzt, hanem a Dr. Filvig Ügyvédi iroda, és azért a pénzért keményen megdolgoztak, mivel ők dolgozták ki a Vigadó sor 2. szám alatti önkormányzati társasház kilakoltatási eljárását.

Dr. Bálint József polgármester közleményt adott ki, amelyben megállapította, hogy a Fidesz-KDNP még mindig nem tudja feldolgozni, hogy elvesztették a választást. A kampánynak vége, mindenki dolgozzon a város érdekében! - hívta föl a civakodók figyelmét a polgármester.

Bálint József közölte: megvizsgálta a fideszes képviselő által kifogásolt szerződéseket, (amelyeket Filvig a DK és Török Gusztáv Andor Fidesz előtti SZDSZ-es polgármester visszafoglalkoztatásával és támogatásával hozott össze), és megállapította, hogy azok törvényesek. Megvizsgált olyan szerződéseket is, amelyeket a fideszes városvezetés kötött, azokban sok érdekes dolgot fedezett fel, amelyek szintén megérnének egy misét.

A polgármester azonban kijelentette: a város fejlődése érdekében nem foglalkozik ezekkel a kérdésekkel sem most, sem a jövőben. Arra kérte a Fidesz-KDNP képviselőit, hogy konstruktív módon működjenek együtt a város jövője érdekében.

 

 

 

Blogok
Top cikkek
Érdemes elolvasni
1
Vélemény
NOL Piactér

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.