Dajcstomi „a jövő magyar internetéről” konzultál

Már nem a netadóról konzultálna nemzetileg a tüntetőket lenettóbüdösbogarazó Dajcstomi, hanem az internet jövőjéről. Úgy általában.

Az internetKon oldal keddi elindulásával kezdetét vette az internetről szóló nemzeti konzultáció – jelentette be a folyamat előkészítéséért és lebonyolításáért felelős miniszterelnöki biztos.

Nettó büdös

A netadónál már csak a tüntetőket utálja jobban Deutsch, aki "nettó büdösbogaraknak" nevezte a Fidesz-székház megtámadóit. Aztán kormánybiztos lett, amitől úgy meghatódott, hogy zsebből fizette ki a konzultációs honlapot.

Deutsch Tamás keddi sajtótájékoztatóján arról beszélt: az alapvető kérdés az, "milyen lesz a jövő magyar internetje", ennek megválaszolása pedig nem csupán a szakemberek, a szektorban érintett cégvezetők vagy a politikai döntéshozók kizárólagos feladata.

Jelezte: március 26-ig minden, 14. életévét betöltött magyar állampolgár tehet fel kérdést az oldalon; a felvetéseket bő egy hónap alatt rendszerezik 15-20 pontból álló kérdőívbe, amelyet május eleje és június vége között lehet majd kitölteni.

Deutsch vallomása

Deutsch Tamás szívbemarkoló üzenetet tett közzé az Internetkon oldalon. Annyira szép a szöveg, hogy muszáj leközölnünk.

"Az InternetKon első szakaszában, február 3. és március 26. között arra kérjük Önöket, hogy az internetkon.hu-n javasoljanak konkrét kérdéseket az internettel kapcsolatban.(...) Azok közé tartozom, akik szerint az internet gazdagabbá teszi életünket, és vallom, hogy számunkra, magyar emberek számára is rengeteg új lehetőséget teremtett, fejlődése ugyanakkor számos új véleményt, álláspontot, elképzelést és sokszor vitát is felszínre hoz. Az InternetKonnal az a célunk, hogy teret adjunk a jövő magyar internetéről szóló párbeszédnek, és hívunk is mindenkit a nyilvánosság előtt zajló társalgásra.

Hogy milyen lesz a jövő magyar internete, az Önökön is múlik! Kíváncsiak vagyunk, mit gondolnak az állam teendőiről, az internet szerepéről a gazdaságfejlesztésben, vagy éppen az internet szabadságáról és a netsemlegességról. Milyen szerepet szánnak az internetnek Magyarországon? Beszéljük meg, milyen legyen a jövő hálózata! Az InternetKon tehát a jövőről szól és rólunk, magyarokról. Ez épp elég ok arra, hogy mindannyian véleményt nyilvánítsunk! Lássunk hozzá együtt, én az Önök véleményére is számítok!"

 

Blogok
Top cikkek
Érdemes elolvasni
1
Vélemény
NOL Piactér

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.