Dagadó pedofilbotrány Mohácson

A Kossuth Rádió hírműsora szerint a rendőrség megpróbálta eltitkolni a mohácsi pedofil tanár ügyét, mégis kiderült, hogy már több mint tíz sértettje van az esetnek. Egy előzetes letartóztatásban lévő tanárt gyanúsítanak azzal, hogy az iskolában molesztálta a gyerekeket.

Az elmúlt hetekben több mint száz tanút hallgattak meg, szülőket, és elsősorban azokat a gyerekeket, akiket a férfi tanított, illetve akikkel külön órákon is foglalkozott.

Mohács rendőrkapitánya a rádió többszöri megkeresésére sem nyilatkozott, de mások állítása szerint 11 újabb sértettet találtak. Közülük hét kislányt már szakértő is megvizsgált, és megerősítette, hogy a gyerekek által elmondottak teljesen életszerűek, megtörtént események, azaz valóban molesztálhatta őket a jelenleg is előzetes letartóztatásban lévő és rabkórházban kezelt gyanúsított.

Aki egyébként Mohács egyik köztiszteletnek örvendő polgára. Szimpátiatüntetést is tartottak mellette, ami nehezítette a rendőrség munkáját. Sokan ugyanis - szégyellve a történteket - nem akartak szóba állni a nyomozókkal. Vizsgálják ugyanakkor az iskola vezetésének felelősségét is. A kérdés, hogy tudhattak-e a bűncselekményről.

Az MTI közleménye szerint a február elején előzetes letartóztatásba helyezett művésztanár ügyében újabb kisgyermekeket hallgatott ki a rendőrség a napokban; a gyanú szerint az ő sérelmükre is szemérem elleni erőszakot követett el a pedagógus. Bojtor Bernadett, a Baranya Megyei Rendőr-főkapitányság szóvivője arról tájékoztatott, hogy a hat kislányt igazságügyi pszichológus, valamint a bíróság által kirendelt nyomozási bíró jelenlétében, ügyész felügyelete mellett hallgatták ki. Ők is az eddig ismert három áldozathoz hasonlóan számoltak be arról, milyen módon erőszakoskodott velük a tanár.

A pedagógus a gyanú szerint rajzszakköri foglalkozás alatt, az iskolai tanteremben követett el szemérem elleni erőszakot. A tanár nem erőszakolta meg a 6 és a két 7 éves gyermeket, azt azonban, hogy mit is tett pontosan, nyomozati érdekekre, az ügy részleteinek tisztázására, a bizonyítás fontosságára hivatkozva nem kívánta elmondani a rendőrség már februárban. az ügy kipattanásakor sem.

A rendőrség még tavaly év végén a 6 éves kislány édesanyjának bejelentésére indított nyomozást. Az asszony vizelési problémákkal vitte orvoshoz gyermekét, s kiderült, a gond nem testi, hanem lelki eredetű. Az anya elbeszélgetett a kislánnyal, ennek során derült ki, mi történt vele az általános iskolában.

Magyar György a tanár ügyvédje?

A mohácsinfo értesülése szerint Magyar György, a „Viszkis" bankrabló egykori ügyvédje védi a mohácsi tanárt. A 45 éves gyanúsítottat átszállították Pécsről a tököli rabkórházba, ahol kezelni tudják régi, szervi eredetű betegségét. A tanár letartóztatásakor tagadta bűnösségét. A szemérem elleni erőszak legsúlyosabb büntetési tétele tíz évig tartó szabadságvesztés. Ebből adódóan ennek a bűncselekménynek az elévülési ideje is ennyi. Ez a magyarázata annak, hogy a rendőrök korábbi tanítványait is megkeresik, egészen tíz évre visszamenően.

 

 

Top cikkek
Érdemes elolvasni
1
Vélemény
NOL Piactér

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.