Dagad a trafikbotrány: Hevesben taroltak a Kovácsok

Heves megyében összesen kilenc trafikot nyithat Kovácsné Panyik Andrea családja. Az asszony a fideszes vezetésű kormányhivatal hatósági osztályának főtanácsosa. A megyei lap szerint több településen felháborodás tört ki, amikor nyilvánosságra került a nyertesek névsora.

A dohánykoncessziós pályázat legnagyobb Heves megyei nyertese a Kovács család volt. A Heves Megyei Kormányhivatal hatósági osztályának főtanácsosa, Kovácsné Panyik Andrea  Mátraszentimrén, Verpeléten, Markazon és Kompolton nyert egy-egy helyet, de férje, Kovács Imre Visontán, Domoszlón, Kálban és Recsken, valamint Bélapátfalván nyithat Nemzeti Dohányboltot - írja Füstölgés a trafikok miatt című cikkében a Heves Megyei Hírlap. A Heves Megyei Kormányhivatal vezetője az a fideszes Horváth László, aki a kilencvenes években az SZDSZ parlamenti frakciójából lépett át a Fideszbe, majd a pártnak egy időben pártigazgatója is volt.

A megyei újság összefoglalója szerint a kormányhivatalban dolgozó Kovácsné családja tarolt a 2-es választókerületben, így Gyöngyös, Pétervására és Bélapátfalva környékén kilenc településen nyithatnak trafikot. Az újság emlékeztet rá, hogy a Fidesz választókerületi elnökeinek volt beleszólása az ügybe, ezt a HVG számára több kormánypárti forrás is megerősítette.

A megyei lap szerint több településen is felháborodás tört ki, amikor nyilvánosságra került a nyertesek névsora. Voltak ugyan falvak, városok, ahol helyi kereskedők pályázatát bírálták el kedvezően, a legjövedelmezőbbnek tűnő helyeken azonban zömében idegenek nyerték el a 20 éves koncessziót.

Az újság fölsorolja: Tiszanánán Tóth Andrea indíthat dohányboltot, aki Tóth József helyi polgármester, fideszes országgyűlési képviselő lánya, Petőfibányán cigarettát árulhat majd Székelyné Szécsy Judit Fidesz-KDNP-s alpolgármester, míg Kiskörén az egyik trafikot a helyi lottózós Kovács Kitti kapta meg, aki 2010-ben a Fidesz színeiben indult képviselői székért. Hevesen nyert az erdőtelki Bakos Gyula, aki Fidesz-KDNP-s képviselő volt, Heves városában pedig dohányboltot üzemeltethet Borbás Zsolt, a jászapáti önkormányzat fideszes tagja, a Jász-Nagykun-Szolnok megyei közgyűlés alelnöke.

A Heves Megyei Hírlap cikke szerint Gyöngyösön is nagy felbolydulást okozott a nyertesek névsora, hiszen közülük csak néhányan kötődnek a városhoz. Az egyik legtöbb boltot Doros Ákos üzemeltetheti majd, aki a helyi kézilabdacsapat játékosa, igaz, tavasszal kölcsönben Balmazújvárosban szerepel. Testvére, Doros Péter a már említett Horváth Lászlónak, a Heves Megyei Kormányhivatal vezetőjének kabinetfőnöke.

Top cikkek
Érdemes elolvasni
1
Vélemény
NOL Piactér

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.