Dagad a szavazatvásárlási botrány Jászkiséren

A választási bizottság feloszlott, még mindig nincs hivatalos eredmény.
Ismét megalakult a helyi választási bizottság (hvb) Jászkiséren, és pénteken ülést is tart, hogy a november 9-ei választás eredményével kapcsolatos még beérkezett kifogásokat elbírálja - közölte település aljegyzője, helyi választási iroda (hvi) helyettes vezetője pénteken az MTI-vel.

Mudris Andrásné elmondta: a hvi javaslatára az új bizottságba került tagokat a Jász-Nagykun-Szolnok Megyei Területi Választási Bizottság (tvb) bízta meg a feladatok ellátásával. A tagok péntek délelőtt Jászkiséren a megyei közgyűlés elnöke előtt letették az esküt, és a bizottság megtartott alakuló ülését.

Új bizottság megalakítására azért volt szükség, mert az eredetileg megválasztott testület tagjai csütörtökön lemondtak tisztségükről. Ennek előzménye, hogy a szerdán még ülésező hvb Hajdú László polgármesterjelöltnek, a település korábbi vezetőjének a végeredményt megtámadó kifogását érdemi vizsgálat nélkül a tvb-hez továbbította. Az MTI több forrásból úgy értesült, hogy ezt a döntést a határozat ismertetése után többen kritizálták, és követelték, hogy a bizottság utasítsa el a kifogást.

Molnár Zoltán, a Jász-Nagykun-Szolnok Megyei Területi Választási Iroda vezetőjének jogi helyettese az MTI-nek jelezte: a Jászkisérről érkezett kifogás a tervek szerint péntek délután kerül a tvb elé.

A Szegedi Ítélőtábla október 25-én megsemmisítette a jászkiséri választás eredményét, és elrendelte a polgármester- és képviselő-választás megismétlését. A bíróság a döntését azzal indokolta, hogy szavazatvásárlások történhettek az október 12-ei voksoláson.

A 61 százalékos részvétellel megismételt polgármester-választáson a független Pintér Ferenc kapta a legtöbb szavazatot, 1431-et, megelőzve az október 12-én győztes, ugyancsak független Hajdú Lászlót (1292).

Blogok
Top cikkek
Érdemes elolvasni
1
Vélemény
NOL Piactér

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.