Csúsznak a műtétek a HospInvest-kórházakban?

Az Egri Kórházvédők Egyesületének szóvivője szerint minimum egy hónappal csúsznak az onkológiai és a szürkehályogműtétek a HospInvest által működtetett kórházakban. A HospInvest cáfolja az információt.

Kollégáitól szerzett információ szerint a szürkehályogműtétek leállításának oka, hogy az ehhez szükséges, több tízmillió forint értékű bérelt berendezéseket a tulajdonosok elvitték a kiskunhalasi és az egri kórházakból, mert a HospInvest nem fizette a bérleti díjat - közölte Mánya Kristóf, a kórházvédők szóvivője pénteken az MTI-vel.

Korábban hetente 20-30 műtétet végeztek a kórházakban, 3-4 éves várakozási idő mellet - tette hozzá.
Ugyancsak elhalasztják a nem életveszélyes állapotú daganatos betegek onkológiai műtéteit - közölte a szóvivő, aki a Magyar Orvosi Kamara titkára is egyben.

Kamarai titkárként az a véleménye, hogy az egészségügyi felügyeleti szerveknek lépnie kell ebben a helyzetben. Indokolt volna akár egy egészségügyi kormánybiztos kinevezése is Heves megye területére, ugyanis a megyében a HospInvest működteti valamennyi kórházat - mondta.

Kollányi Gábor, a HospInvest elnöke minderre reagálva emlékeztetett arra: éppen cége teremtette meg Egerben a szűrkehályog-, vagy más néven szemlencseműtétek sorozatos lehetőségét. Ennek során ledolgozták a korábban valóban 3-4 éves várólistákat.

A cégvezető elismerte, hogy egy hétig valóban szüneteltek a műtétek, de azt cáfolta, hogy elvitték volna a berendezéseket.

Kollányi Gábornak nincs tudomása az onkológiai műtétek, vagy onkoterápiás beavatkozások időbeli csúszásáról, elmaradásáról.

Top cikkek
Érdemes elolvasni
1
Vélemény
NOL Piactér

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.