Csurka Istvánról neveznék el az Új Színházat

Aláírásgyűjtés indult azzal a céllal, hogy az Új Színházat nevezzék át Csurka István Színházra. Pozsgai Zsolt, a teátrum művészeti vezetője a hírre reagálva azonban közölte, a színház vezetősége ezt a lépést nem kívánja megtenni.

A szinház.hu-n hétfőn megjelent információ szerint állampolgári kezdeményezés indult, amely azt szorgalmazza, hogy az Új Színházat nevezzék át Csurka István Színházra, az online aláírható petícióra hétfő délutánig 253 aláírás érkezett.

"Legnagyobb kortárs drámaírónk a közelmúltban elhunyt Csurka István. Aki egyetért azzal, hogy az immáron Dörner György igazgatása alatt álló Új Színház Csurka Istvánról neveztessék el, az kérem, írja alá a petíciót!" - olvasható a peticiok.com oldalon.

Az Új Színház vezetősége a kezdeményezést nagyra értékeli, de ezt a lépést nem kívánja megtenni - idézik Pozsgai Zsolt szavait a szinhaz.hu-n.

Dörner György, aki február 1-jétől vezeti a színházat, a pályázata szerint Hátország Színháznak keresztelte volna át az Új Színházat. "A fenntartó hozzájárulásával Hátország Színházra szeretném változtatni a firmát. A Hátország a szociálliberális iga alatt nyögő magyarságot jelképezi. Egy, az egész nemzet számára életbevágóan fontos visszafoglalási igényt jelent be" - fogalmazott.

Top cikkek
Érdemes elolvasni
1
Vélemény
NOL Piactér

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.