Csurka csak harmadik a MIÉP-listán

A MIÉP a pécsi polgármester-választáson a Fidesz-jelölt Páva Zsolt támogatására szólított föl, és ismertette EP-jelöltjeinek névsorát. A pártelnök Csurka István Sütő Gábor és Farkas Lajos után következik.

A Magyar Igazság és Élet Pártja a pécsi polgármester-választáson nem állít jelöltet. A szervezet felkéri tagjait és szimpatizánsait, hogy a Fidesz jelöltjét, Páva Zsoltot támogassák - áll a párt mai közleményében.

Ebből az is megtudható, hogy ki a MIÉP EP-listájának első öt jelöltje. Az első helyre Sütő Gábor diplomatát, volt nagykövetet, a másodikra Zalaszántó polgármesterét, Farkas Lajos agrármérnököt tették, s csak harmadikként szerepeltetik Csurka István drámaírót, a MIÉP elnökét. A negyedik a sorban Várkonyi József agrármérnök, a párt sátoraljaújhelyi elnöke, az ötödik dr. Kovács László, címzetes egyetemi docens; orvos-igazgató, bőrgyógyász főorvos.

A MIÉP egyébként arra kéri Sólyom László köztársasági elnököt, hogy kérjen alkotmányossági vizsgálatot a Gyurcsány Ferenc kormányfő által tervezett, saját maga elleni bizalmatlansági indítvány miatt, a párt szerint ez az eljárás alkotmányellenes. "Bajnai Gordon milliárdost, a Gyurcsány-kormány tagját egy cseles, a törvény szellemének és betűjének meg nem felelő ál-konstruktív bizalmatlansági indítvánnyal akarják a miniszterelnöki székbe bejátszani" - olvasható a párt közleményében.

A MIÉP szerint erről az eljárásról több hiteles, nagy tudású alkotmányjogász kimutatta, hogy alkotmányellenes.
Ezért kérik Sólyom László köztársasági elnököt, hogy mielőtt kinevezné Bajnai Gordont, forduljon az alkotmánybírósághoz. "Természetesen, ha Bajnai sajkája megfeneklik, azonnal ki kell írni a választásokat" - jegyzi meg a párt.

 

Top cikkek
Érdemes elolvasni
1
Vélemény
NOL Piactér

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.