Csorna: szavazatvásárlás kampánytartozás miatt?

Hivatali visszaélés miatt nyomozást indított egy szocialista színekben megválasztott, de már független csornai önkormányzati képviselővel kapcsolatos ügyben a Győr-Moson-Sopron Megyei Rendőr-főkapitányság.

Az ügyről az MTI-t kedden Papp József, az MSZP rábaközi szervezetének elnöke tájékoztatta, aki április elején tett feljelentést a szervezet képviselőjeként a témában.

Az MTI-hez eljuttatott, két hónappal ezelőtt kelt beadvány a párt néhány nappal korábbi taggyűlésén elhangzottakra hivatkozik. Eszerint Balogh Csaba önkormányzati képviselő úgy nyilatkozott, hogy a párt állítólagos kampánytartozása miatt nem fizette ki járandóságát egy helyi vállalkozó, akinek a kertjét gondozza.

A jegyzőkönyvben az áll: ezután a felek abban állapodtak meg, hogy a képviselő két ügyben a vállalkozó "érdeke szerint fog szavazni", "viszonzásul" kifizetik a már elvégzett munkájának ellenértékét.

Papp József hangsúlyozta: az MSZP helyi szervezetének elnöksége elhatárolódik volt képviselőjének eljárásától, és felszólította, hogy mondjon le mandátumáról.

Balogh Csaba az MTI megkeresésére kedden azt közölte: egyelőre nem kíván nyilatkozni.

Top cikkek
Érdemes elolvasni
1
Vélemény
NOL Piactér

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.