Na most akkor lecsapott Csőrike vagy nem?

Egy katonai vadászgép és egy helikopter vezetett ki a vörösiszap sújtotta ajkai térségből egy osztrák magángépet, amely sajtófelderítést végzett a Veszprém megyében kiürített Kolontár és a megsérült zagytározó felett - tudta meg az MTI tudósítója magas rangú katonai vezetőktől vasárnap délután. Frissítve

A szombat kora reggel kiürített Kolontár vasárnap délutáni sajtóbejárásán az MTI tudósítója látta, hogy egy fehér színű kisrepülőgép köröz a térség felett, majd alig 10 perc múlva megjelent egy helikopter és egy vadászgép, amelyek "kikísérték" a térségből a repülőt.

Az MTI úgy tudja, egy osztrák sajtóorgánum fotósa és operatőre próbált felvételeket készíteni a légtérzár alatt lévő területről.

A légügyi hatóság már csütörtökön légtérzárat rendelt el a térség felett, és csak a légirendészet és a katonaság gépei repülhetnek be a területre. Éjszaka a rendőrség hőkamerával felszerelt gépei is ellenőrzik a lakosságtól kiürített Kolontárt, hogy illetéktelenek ne léphessenek a lezárt területre.

A héten ez már nem az első hasonló incidens a magyar légtérben. Legutóbb csütörtök délután sértette meg a magyar légteret  egy kisrepülő és egy helikopter, amelyeket a magyar légierő gépei akkor is kivezettek az országból.

Most akkor mi van?

A Honvédelmi Minisztérium náhány órával később cáfolta a hírt. Semmilyen olyan eset nem történt a vörösiszap sújtotta ajkai térség légterében, amely miatt a magyar légierőt riasztani kellett volna - közölte a minisztérium sajtóügyeletese.

Kovács Attila ezredes elmondta, nem zárja ki, hogy a környéken éppen sajtóbejárást végző újságírók valóban láttak egy fehér színű repülőgépet a térség közelében, hiszen - mint fogalmazott - a katasztrófa sújtotta terület iránti érdeklődés a légtérzár ellenére is igen nagy, de a gép eltűnése nem a magyar légierő beavatkozásának köszönhető.

Arról nem szólt az ügyeletes, hogy az MTI tudósítója hogy láthatta a fantomgépet kikísérő helikoptert és vadászgépet.

Top cikkek
Érdemes elolvasni
1
Vélemény
NOL Piactér

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.