Csökkent Bajnaiék támogatottsága

A biztos szavazók között kétszer annyian választanák a Fideszt, mint az MSZP-t – mérte a Medián.

A Medián november végén készített felmérése szerint egy hónap alatt valamelyest csökkent az Együtt 2014 népszerűsége. A Medián október végi felmérése szerint a Bajnai Gordon korábbi kormányfő vezette Haza és Haladás nevű alapítvány, a Milla és a Szolidaritás összefogásából létrejövő Együtt 2014-nek a teljes népességen belül 14, a választani tudó „biztos” szavazók körében pedig 22 százalékos volt a támogatottsága. Novemberre ez a teljes népességnél 10, a választani tudó biztos szavazóknál 16 százalékra csökkent.

A HVG számára készült közvélemény-kutatás alapján a Fidesz őrzi vezető helyét, mögötte pedig szoros lenne a küzdelem az MSZP és a Jobbik között, míg az LMP és a Demokratikus Koalíció nem érné el a parlamenti küszöböt. A teljes népességben a kormánypárt 26, az MSZP 14, a Jobbik 11 százalékon áll. Az Együtt 2014 választói mozgalom 10, az LMP 3, míg a DK 2 százalék támogatására számíthat. A megkérdezettek egyharmadának nincs pártja.

A választani tudó biztos szavazók között a Fidesz támogatottsága 40 százalék, több mint a kétszerese a 19 százalékon álló MSZP-nek és a 18 százalékon álló Jobbiknak. Az Együtt 2014-re 16 százalék szavazna, az LMP-re és a DK-ra 3-3 százalék.

Top cikkek
Érdemes elolvasni
1
Vélemény
NOL Piactér

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.