Belföld: CSOK: további könnyítéseket akar a kormány - NOL.hu
 

CSOK: további könnyítéseket akar a kormány

További könnyítéseket helyezett kilátásba Rogán Antal, a miniszterelnök kabinetfőnöke a családok otthonteremtési kedvezményével (csok) kapcsolatban egy tegnapi háttérbeszélgetésen.

A miniszter valószínűsítette a tulajdoni korlát eltörlését, az ingatlan-értékhatár (30 millió) valamint az összkomfortra vonatkozó előírások kedvezőbbé tételét. A közfoglalkoztatottak esetében a kormány azon dolgozik, hogy – az önkormányzatok bevonásával – a vissza nem térítendő támogatást vehessék igénybe – közölte.

Szerdán kerülhet a kormány elé az építésügy módosítása is. Rogán Antal nem zárta ki, hogy az építésügy területe átkerülhet az önkormányzatoktól a járási, illetve a kormányhivatalokhoz. A kormány az építési-engedélyezési szabályokon is változtatásokat tervez: nem kellene a jövőben előzetes engedélyt kérni az építkezéshez, elég a bejelentés, és az építkezést csak utólag kell jóváhagyatni a saját erőből épülő otthonoknál, illetve a kisebb társasházaknál. Emellett a közműcsatlakozás idejét is jelentősen rövidítenék, és a lakás célú ingatlan fogalmát is újraírják.

Top cikkek
Érdemes elolvasni
1
Vélemény
NOL Piactér