Csődöket jósol a Fidesz

A kormány miatt még több cég mehet, mert nem tesznek a vállalkozókért semmit - így vélekedett egy sajtótájékoztatón Pelczné Gál Ildikó. A Fidesz alelnöke azt prognosztizálta, hogy a vállalkozások "láncban fognak bedőlni".

A Fidesz szerint a következő hónapokban még több cég mehet csődbe, mert a kormány semmit nem tesz a vállalkozások megsegítésére - mondta Pelczné Gáll Ildikó, a Fidesz alelnöke pénteki sajtótájékoztatóján.

A kormány egyre rosszabb helyzetbe hozza a vállalkozásokat, amelyek piac nélkül maradnak, megfojtják őket a magas adók és járulékok, a bürokratikus terhek - mondta a politikus, aki szerint csak egy teljes politikai és gazdasági fordulat mentheti meg a vállalkozásokat.

Mint mondta, a kormány alkalmatlansága miatt, a magas adó- és járulékterhek következtében, 2008 utolsó negyedévében negatív rekordot döntött a csődök száma, hiszen 3400 cég ellen indult felszámolási eljárás; az idén januárban 1400 vállalat jutott csődbe. A fideszes politikus szerint ez csak a csődhullám kezdete, a következő hónapokban még magasabb számok várhatók, mert a magyar vállalkozásoknál tipikus, hogy láncban vállalják a megrendeléseket, ami azt jelenti, hogy láncban fognak bedőlni.

Top cikkek
Érdemes elolvasni
1
Vélemény
NOL Piactér

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.