Miből hízott a fideszes képviselő számlája?

Nagyon szépen takarékoskodott az európai parlamenti képviselőség után államtitkárságra váltó Glattfelder Béla. A fideszes politikus gyarapodása már csak azért is figyelemre méltó, mert többet tett félre, mint amennyi tízévnyi fizetéséből összejöhetett, és abból is csak akkor, ha élelmiszerre sem költött.
Az egyik leggazdagabb állami vezető manapság Glattfelder Béla, a gazdasági tárca államtitkára - írja a Blikk. A lap adatai szerint a májusig tíz évet az Európai Parlamentben töltő politikus vagyonbevallásában 223 millió forintnyi megtakarítást tüntetett fel, ezzel csak Pintér Sándor belügyminiszter és Berke Barna igazságügyi államtitkár előzi meg. Glattfeldernek azonban van még szerény, 140 hektárnyi földje is, amelyből 60 hektár erdőre szintén EP-képviselői időszakában tett szert.

Glattfelder számláján 667,1 ezer euró (kb. 207 millió forint) és 16,5 millió forint pihen. A szép teljesítményt némileg beárnyékolja, hogy még a magas brüsszeli fizetések mellett sem lehet ennyit félretenni, még akkor sem, ha az utolsó eurócentig megpsórolta a képviselő még a költségtérítéseit is. A Blikk számításai szerint Glattfelder nettó 183 millió forint értékben kapott juttatást az EP-től. Azaz mintegy 25 millió forinttal többet spórolt, mint amennyit megkeresett Brüsszelben.

Márpedig ott kellett megtakarítson, ugyanis 2004-ben a fentiekhez képest még csak igen szerény, 3,6 millió forint megtakarítása volt. A lap az államtitkárt is kereste, milyen forrásokból származik a 223 milliós összeg, de eddig nem kaptak választ. Glattfelder uniós képviselőként kötelezően leadott nyilatkozatai szerint egyébként semmilyen egyéb forrásból nem kapott havi ötszáz eurónál nagyobb jövedelmet.

Blogok
Top cikkek
Érdemes elolvasni
1
Vélemény
NOL Piactér

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.