Csipak felfüggesztett börtönt kapott az óriásvilláért

Hármashatár-hegyi házának Natura 2000-es területbe lógó kerítése miatt ítélte a bíróság első fokon két év felfüggesztett börtönbüntetésre a belvárosi Fashion Street-projektről ismert Csipak Pétert.

A II. kerületi Cirbolya utcában álló villa körbekerített területe kétezer négyzetméterrel nagyobbnak bizonyult a telekkönyvben feltüntetettnél, és belelóg a Natura 2000 természetvédelmi védettség alatt álló erdőbe.

Bár az építési engedélyt megkapta, a Pilisi Parkerdő részéről felhívták a figyelmét , hogy az ingatlan mellett található védett erdőterületet „deponálásra, bejárásra, illetve bármilyen igénybevételre nem engedélyezik”.

A vádirat szerint az építkezés során elvégzett nagy volumenű földmunkák, a rézsű kialakítása, a támfalak építése, az erdei talajbolygatás, a fák és aljnövényzet kiirtása, mintegy 2316 négyzetméternyi erdőrészlet engedély nélküli, jogellenes elpusztítása miatt jelentős természetkárosodást okozott.

Csipak mellett az ügyészség három vádlottra börtönben végrehajtandó szabadságvesztés kiszabását kérte természetkárosításért, a hatósági emberre pedig hivatali visszaélés miatt. A hvg.hu által korábban megkérdezett ügyvéd nem ismer olyan esetet, amikor valakit természetkárosítás miatt börtönbe küldtek volna. 

Csipak esetében a bíró a börtönbüntetés végrehajtását két évre felfüggesztette. A többi vádlott rövidebb időtartamú, szintén felfüggesztett szabadságvesztést kapott. A bíró mindegyik terheltre pénzbüntetést is kiszabott.

Az egyik vádlott védője, Baranyi Róbert elégedetlenségét fejezte ki az ítélettel kapcsolatban – számolt be a hvg.hu

 

 

 

 

 

 

Blogok
Top cikkek
Érdemes elolvasni
1
Vélemény
NOL Piactér

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.