Csillebércre költöztetik a gyöngyöspatai romákat

Megérkeztek a főváros II. kerületében álló Csillebérci Szabadidő- és Ifjúsági Központba a Gyöngyöspatáról kiköltöztetett romák péntek délelőtt.

A romák elszállásolása ezekben a percekben kezdődik. Az MTI telefonon kereste az intézményt, ám ott azt közölték, hogy az ügyben hivatalosan csak a csillebérci központ vezetői nyilatkozhatnak, akik egyelőre nem érhetők el a sajtó számára.

Gyöngyöspatai romák a Csillebérci Szabadidő- és Ifjúsági Központban
Budapest, 2011. április 22. Egy nő cigarettázik ideiglenes szálláshelyének teraszán, miután megérkeztek a II. kerületi Csillebérci Szabadidő- és Ifjúsági Központba a Gyöngyöspatáról kiköltöztetett romák. Délelőtt 276 roma nőt és gyereket indítottak útnak Gyöngyöspatáról a Véderő nevű mozgalomnak a településre meghirdetett, katonai alapismereteket oktató tábora miatt. MTI Fotó: Kovács Tamás

Péntek délelőtt 276 roma nőt és gyereket indítottak útnak Gyöngyöspatáról a Véderő nevű mozgalomnak a településre meghirdetett, katonai alapismereteket oktató tábora miatt - közölte Farkas János, a Roma Polgárjogi Mozgalom országos alelnöke.

Bangó Tamás, a Bátonyterenyén alakult Együtt a Közjóért Egyesület elnöke, az akció egyik szervezője azt mondta: a romák saját maguk határoztak arról, hogy kimenekítik a gyerekeket és a nőket, hiszen az útvonal a Véderő táborába a cigánytelepen keresztül vezet, és félnek a fenyegetések miatti atrocitásoktól.

A Magyar Vöröskereszttől gyöngyöspatai civilek már kedden kérték, hogy a helyi nőket és gyermekeket vigyék el "táboroztatni". Erről Selymes Erik, a szervezet főigazgatója beszélt pénteken.

A főigazgató közlése szerint a vöröskereszt a hozzá érkező kéréseknek eleget téve szervezett tábort a gyöngyöspatai cigány nőknek és gyermekeknek. Arról, hogy mennyi ideig tart majd a "táboroztatás", Selymes Erik nem akart beszélni. (forrás: mti.hu)

 

Top cikkek
Érdemes elolvasni
1
Vélemény
NOL Piactér

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.