Cser-Palkovics teljesen begárdult

Árpádsávos zászlók, gárdista és más hasonszőrű szervezetek társaságában szónokolt a fideszes Cser-Palkovics András. Nevezett személy Székesfehérvár polgármestere, parlamenti képviselő. Eddig nyilván elkerülte a figyelmét, hogy a Fidesz mennyire keményen küzd a szélsőjobb ellen.

A sajnálatos belpolitikai események jó ideje egészen más irányokba terelik a közérdeklődést, a magunk részéről azonban nem szeretnénk, ha a feledés homályába veszne egy jeles ünnepség: nemrégiben székelykaput avattak Székesfehérváron, a maroshegyi körforgalomban.

A székelykapu állítását a „kivitelezés gazdájaként” a Fejér Szövetség kezdeményezte, ehhez csatlakozott a székesfehérvári és a csíkszeredai önkormányzat. Az említett szövetség nézeteiről legyen elég annyi, hogy a szervezet szószólója március 17-én, a Magyar Nemzeti Gárda rendezvényén lelkesült beszédet mondott a Hősök terén.

Nem sokkal később, a székelykapu avatásakor ugyanő volt a ceremóniamester.

Az ünnepség történetesen egy iskola, a Vörösmarty Mihályról elnevezett szakképző udvarán kezdődött. Állt a jurta, lobogtak az árpádsávos zászlók.

A Fejér Szövetség szószólója a színpadról meghatottan köszöntette a jelenlévőket: a Trianon Társaságot, a Történelmi Vitézi Rendet, szittya lovas és íjász hagyományőrzőket, királyi kardforgatókat, valamint olyan szervezeteket, mint például a Jobbik, a Toroczkai-féle Hatvannégy Vármegye Ifjúsági Mozgalom és a Magyar Nemzeti Gárda.

A felsorolást hallva Cser-Palkovics András fideszes politikus – Székesfehérvár polgármestere, parlamenti képviselő – a feszélyezettség legkisebb jelét sem mutatta. Nem győzött mosolyogni és tapsolni. Szónoklatot is tartott, amelyben reményét fejezte ki, hogy lesz még néhány hasonló akció, amely a „civil szervezetek és az önkormányzat” összefogásából fog megvalósulni.

Az, hogy Cser-Palkovics remekül érezte magát ebben a társaságában, minden bizonnyal csüggedéssel tölti el a Fidesz vezérkarát. Hisz a kétharmados kormány és a kormányzó párt – tudjuk jól – semmiféle közösséget nem vállal a szélsőjobboldallal. Sőt: erejét megfeszítve küzd ellene.

Erre tessék! Orbán Viktor számára különösképpen fájó lehet az eset, amelynek pont Székesfehérváron, a miniszterelnök szűkebb hazájában kellett megtörténnie.

A körforgalomban felállított székelykapura máskülönben felkerült a szöveg: „Nem jöttünk mi sehonnan sem”. Ami a Fejér Szövetség közlése szerint arra utal, hogy elődeink nem holmi ázsiai tájakról érkező honfoglalók – a magyarok mindig is itt éltek. A Kárpát-medence őslakosai vagyunk.

Csupán a hasonló akciókban reménykedő Cser-Palkovics miatt jutott eszünkbe a kérdés: ez már a Fidesz hivatalos álláspontja?

Top cikkek
Érdemes elolvasni
1
Vélemény
NOL Piactér

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.