Csepeli tanárgyilkosság: teljes bírói szigor

Tényleges életfogytiglanra ítélte a csepeli kettős gyilkosság elsőrendű vádlottját, Kun Tamást csütörtökön a Fővárosi Ítélőtábla.

A másodrendű vádlott, a szintén életfogytiglanra ítélt Deme Gábor a jogerős döntés szerint 32 helyett 36 év múlva bocsátható feltételesen szabadlábra.

A 2009. január 7-én előre kitervelten, aljas indokból elkövetett kettős gyilkosság miatt a két férfit életfogytiglani szabadságvesztésre ítélte a Fővárosi Törvényszék tavaly nyáron azzal, hogy Kun Tamás 40, míg Deme Gábor 32 év múlva szabadulhat leghamarabb.

Kun, a csepeli alapítványi iskola egykori gondnoka lőtte le közvetlen közelről 2009. január 7-én este az intézmény egyik irodájában az iskolai alapítvány vezetésében részt vevő Takács Józsefet és egy másik tanárt.

A kettős gyilkosságnál jelen volt az igazgatói állásából nem sokkal korábban többmilliós gazdasági visszaélések gyanúja miatt felfüggesztett Deme. A megbeszélés címén találkozó négy férfin kívül más nem volt az épületben.

A gyilkosság során elhangzottakat rögzítette az egyik áldozat ruházatába rejtett magnó, amely a hatóságok birtokába került, de a büntetőper során kegyeleti okokból, az áldozatok személyiségi jogainak védelmében csak zárt tárgyaláson játszották le a hanganyagot.

A csepeli kettős gyilkosság elsőrendű vádlottja, Kun Tamás (j) és a másodrendű vádlott Deme Gábor a másodfokú ítéletet hallgatja
Budapest, 2013. április 25. A csepeli kettős gyilkosság elsőrendű vádlottja, Kun Tamás (j) és a másodrendű vádlott Deme Gábor (b) az ítéletet indoklását hallgatja a Fővárosi Ítélőtáblán, a Kúria dísztermében 2013. április 25-én. Az elsőrendű vádlottat tényleges életfogytiglan tartó szabadságvesztésre, a másodrendű vádlottat szintén életfogytiglanra ítélte a bíróság előre kitervelt, aljas indokból elkövetett emberölésért. A Csepel-sziget Általános és Szakképző Iskolában az intézmény igazgatóját és helyettesét 2009. január 7-én ölték meg az elítéltek. MTI Fotó: Marjai János
Top cikkek
Érdemes elolvasni
1
Vélemény
NOL Piactér

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.