Csepelen több mint 81 millió forint önkormányzati jutalmat fizettek ki

Több mint 81 millió forintot fizetett ki a XXI. kerületi önkormányzat polgármesteri és alpolgármesteri jutalmakra 2002 és 2010 között - közölte az önkormányzat hétfőn.

A jutalmak és végkielégítések összege 87 millió 318 ezer forint volt, ami járulékokkal együtt meghaladta a 100 millió forintot. Az önkormányzat "beszédesnek" tartja, hogy mindemellett 2005 és 2010 között 10 milliárd 100 millió forinttal csökkent Csepel vagyona, a 2010 októberében év végére várható költségvetési hiány pedig elérte a 4 milliárd 300 millió forintot. A kerület hitelállománya ezen felül ekkor további 7 milliárd 300 millió forint volt – derült ki a közleményből.

A kerület a kimutatások alapján arról is tájékoztatott: a fizetésen felüli legnagyobb összeget Orosz Ferenc gazdasági ügyekért felelős korábbi alpolgármester vette fel; ő a végkielégítés összegét nem számítva több mint 36 millió forintot kapott. Emellett Tóth Mihály volt polgármester 16 millió 779 ezer forintot, Horváth Gyula volt alpolgármester 17 millió 292 ezer forintot, Borsány György volt alpolgármester pedig 7 millió 732 ezer forintot vitt haza.

Az önkormányzat arra is kitért, hogy az új Fidesz-KDNP-s vezetés az elmúlt egy évben csaknem kétmilliárd forinttal csökkentette "a kerület 2010 októberében év végére várható költségvetési hiányát, csökkentette az eladósodottságot, elkerülve ezzel a pénzügyi csődhelyzet veszélyét".

A közlemény szerint a korábban Szenteczky János kerületi MSZP-s pártelnök vezette Csepeli Vagyonkezelő Zrt. az első félévben 470 millió forinttal kevesebből végezte el ugyanazt a munkát, amit korábban. Megjegyezték azt is, hogy a korrupció-gyanús esetek és bűncselekmények, illetve más törvénytelenségek gyanúja miatt eddig több mint negyven eljárás indult a kerületben.

Az önkormányzat arról is beszámolt, hogy a jelenlegi vezetés a törvény által adható legalacsonyabb fizetést veszi fel, jutalmat pedig nem kapott.

Top cikkek
Érdemes elolvasni
1
Vélemény
NOL Piactér

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.