Csendőr-gárdisták „óvták” a gyereknapot

„Először csak az tűnt fel, hogy sokan vannak fekete nadrágban, fekete bakancsban és fekete pufi mellényben. Aztán az egyik férfi ruháján megláttam a feliratot is: „Magyar Gárda Csendőrség”.

S hogy egyértelműek legyenek a jelek, a sapkáján ott volt a kakastoll is. Mindez egy gyereknapi rendezvényen, Gyöngyösön, a főtéren, a polgármesteri hivatal előtt. Ha ezt előre tudom, nem engedem oda a gyerekemet, mert az elveim és az ízlésem ellen való, hogy gárdisták biztosítsanak egy nyilvános rendezvényt” – mondta el tudósítónknak egy felháborodott szülő, aki a nevét azért nem árulta el, mert sem a családját, sem a környezetét nem szeretné zaklatásoknak kitenni.

A június elején megrendezett kétnapos ünnepet a gyöngyösi Delfin játék és gyermekruha üzlet szervezte, az esemény támogatói között a plakáton az Új Magyar Gárda neve is szerepelt. Noha a feliratok szerint kiemelt támogatója volt a programnak a mátraaljai város önkormányzata, a polgármesteri hivatal azt közölte: mivel a programokat egy vállalkozás szervezte, így a rendezvényszervező felelőssége, hogy törvénybe ütköző dolog ne történjen ott. Az önkormányzat, tekintettel és tisztelettel a gyermeknapra, a közterület, vagyis a Fő tér és a Fő téri szabadtéri színpad használatát biztosította díjmentesen, s a rendezvénnyel kapcsolatban negatív visszajelzés nem érkezett – tették hozzá.

– Felháborít és méltatlannak tartom, hogy egy gyermeknapi rendezvényt politikai acsarkodásra akarnak felhasználni – mondta kérdésünkre Pál Yvett, a szervező Delfin játéküzlet vezetője. Szavai szerint roma és magyar együtt érezte jól magát az eseményen, amit adakozásokból tudnak létrehozni minden évben. – Az Új Magyar Gárda felajánlotta segítségét ingyen, és mi elfogadtuk. Ezt próbálják most egyes emberek besározni. A rendezvény ideje alatt sok ingyenes program volt, amin a roma gyerekek ugyanúgy részt vettek. Feljöhettek a színpadra, lett szépségkirálynő is roma származású kislány, a világbajnok testfestő ingyen festette a magyar és roma gyerekeket is. Van olyan kislány, aki évről évre fellép a rendezvényünkön és ő is roma származású. Nem félelemkeltés céljából jött el az Új Magyar Gárda, hanem segíteni. Én úgy gondolom, ha valaki érdekeit ez sértette, jövőre szívesen látom a szponzorok között, és megköszönöm, ha kifizet nekünk egy biztonsági szolgálatot – mondta az üzletvezető. Negyedik éve rendezik meg a gyereknapot, és minden alkalommal az Új Magyar Gárda biztosította a helyszínt – tette hozzá. Szavai szerint eddig ez nem okozott senkinek problémát.

Szabálysértési eljárást indított a gyöngyösi rendőrkapitányság, mert a város főterén egy gyermeknapi rendezvényen jelen voltak egy korábban feloszlatott szervezet tagjai – írja az MTI péntek este. Soltész Bálint, a Heves Megyei Rendőr-főkapitányság sajtószóvivője közölte: június 2-án állampolgári bejelentés alapján intézkedtek a rendőrök, a rendezvény helyszínén több embert igazoltattak, illetve meghallgatták a rendezvény szervezőjét.

Top cikkek
Érdemes elolvasni
1
Vélemény
NOL Piactér

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.