Csányi: Úgyis hozzánk jön a kormány, ha baj lesz

Ha baj lesz a gazdasági növekedéssel, akkor a kormány úgyis a bankszektorhoz fordul - reagált Csányi Sándor, az OTP elnök-vezérigazgatója Orbán Viktor kormányfő szezonnyitó parlamenti beszédére a Corvinus Egyetemen tartott előadásában.

Orbán hétfőn azt mondta a Parlamentben, hogy a bankok ravaszak, mint a denevérek. Csányi azt mondta, a kormányfő elképzelése szerint a bankok olyanok lehetnek, mint Batman, aki, ha baj van - és Batman-jelet vetítenek az égre -, jön és segít - idézte a nem sajtónyilvános rendezvényen elhangzottakat az Index.

Csányi szerint az OTP-nek három országban van problémája: Ukrajnában a háború miatt, Oroszországban a szankciók miatt, Magyarországon a szabályozás miatt.

Egy hallgató megkérdezte, mit gondol az Orbán-Simicska háborúról, erre Csányi nevetett és azt mondta, hogy annyit, amennyit az újságokban lehetett olvasni.

Csányit egy diákszervezet hívta meg, a bankrendszer elmúlt 10 évéről beszélt, főként a devizahitelezésről. Az eseményről egy hallgató számolt be a portálnak.

Blogok
Top cikkek
Érdemes elolvasni
1
Vélemény
NOL Piactér

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.