Nagy Feró nem veri a nőket

Az X Kommunikációs Központ (XKK) kampányt indított a nők elleni erőszak ellen. A civil kommunikációs központ kampánya független a Nők lázadása csoporttól és a múlt heti tiltakozások szervezőitől. A kampányában híres férfiak jobb- és baloldalról, fiatalok és idősek, sportolók és művészek, romák és nem romák értenek egyet valamiben: az igazi férfi nem bánt nőt. A filmben többek között a Compact Disco zenekar, Dopeman, Dunai Tamás, Fazekas Artúr, Grecsó Krisztián, Heimann Zoltán, Kowalsky Balázs Gyula, Kocsis Tibor, LL Junior, Nagy Ervin, Nagy Feró, Tilla Attila, Varga Tamás és Zacher Gábor szerepel.

A családon belüli erőszak ügye a múlt héten került az érdeklődés középpontjába. Halász Pálma, az Élet-Érték alapítvány elnökének kezdeményezésére több mint 100 ezer aláírás gyűlt össze azért, hogy a családon belüli erőszak Magyarországon is önálló törvényi tényállás legyen a büntető törvénykönyvben. Ez azonban nem kötelezte törvényalkotásra a parlamentet, csak arra, hogy megvitassák a kérdést. Erre hétfő éjjel került sor, amikor a kormánypárti képviselők egy része áldozathibáztató, nőket sértő kijelentéseket tett. Másnap spontán tiltakozás szerveződött a Kossuth téren, vasárnap pedig Nők lázadása címmel újabb tüntetés zajlott le.

Ez a böngésző nem támogatja a flash videókat

A tiltakozás hatására a kormány változtatott korábbi álláspontján. Balog Zoltán emberi erőforrás miniszter szombaton találkozott Halász Pálmával, valamint fideszes és LMP-s képviselőnőkkel. A találkozón megállapodtak abban, hogy felállítanak egy munkacsoportot az igazságügyi miniszter, a belügyminiszter, az Egyenlő Bánásmód Hatóság, az ombudsmani hivatal és civil szervezetek részvételével, melynek feladata önálló büntetőjogi tényállás kidolgozása lesz. A miniszter azt is elmondta, hogy mivel a család szóhoz nem akarnak negatív töltetet társítani, a büntető törvénykönyvbe családon belüli helyett együttélési vagy kapcsolati erőszak néven kerülne be az új tényállás.

Top cikkek
Érdemes elolvasni
1
Vélemény
NOL Piactér

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.