Csalással vádolt önkormányzatok

Az Atv híradójának értesülése szerint 145 magyar kistelepülés önkormányzatát gyanúsítja csalással az Európai Csalás Elleni Hivatal (ECSEH) az elmúlt években uniós forrásokból megépített, ám a hivatal szerint erősen túlárazott játszóterek miatt.

Az ECSEH vizsgálódása alapján a Mezőgazdasági és Vidékfejlesztési Hivatal átlagosan hat- és tizenötmillió forint közötti összeget követel vissza az érintett településektől. A polgármesterek tiltakoznak és bejelentették, megfellebbezik a ECSEH határozatát.

A településvezetők azt mondják, ők a pénzből egy fillért sem látták. A játszó-térlétesítéssel kapcsolatban csak annyi dolguk volt, hogy hatezer forintért kiváltották az kijelölt terület tulajdoni lapját. Ezen túlmenően a pályázatírástól a kivitelezésig mindent a játszóteret építő vállalkozók végeztek.

Az ECSEH szerint azonban a játszóterek túl voltak árazva, azaz lényegesen nagyobb összeget számoltak el a megvalósításukra Brüsszel felé, mint amennyibe ténylegesen kerültek. A kivitelezéshez ténylegesen fel nem használt összegen aztán alapítványi felajánlásokon keresztül a vállalkozások megosztoztak az önkormányzatokkal. A polgármesterek tagadják, hogy ilyen történt volna.

Blogok
Top cikkek
Érdemes elolvasni
1
Vélemény
NOL Piactér

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.