Családi pótlék: az Emmi tárgyalna a tiltakozókkal

Az Emberi Erőforrások Minisztériuma (Emmi) kész tárgyalóasztal mellett egyeztetni a tartósan beteg gyermekek védelme érdekében - tudatta közleményében a tárca egészségügyért felelős államtitkársága hétfő este az MTI-vel. Az Emmi egyeztetni hívta az emelt összegű családi pótlékra vonatkozó miniszteri rendelet változásai ellen tiltakozókat hétfő délután, ám a meghívást a demonstrálók nem fogadták el.

Az Index információja szerint a tiltakozók azt kifogásolták, hogy a tartósan beteg gyerekek után április óta nem kapnak emelt szintű családi pótlékot.

Az Emmi a közlemény szerint lehetőséget akar adni, hogy az érintettek megbeszéljék a vitatott pontokat a rendelet kidolgozásában részt vevő tüdőgyógyászokkal és az államtitkárság képviselőivel. A tárca azt szeretné, hogy az utca helyett íróasztal mellett mutassák be érveiket. A tárgyalások azonban még nem kezdődtek meg, mert a tüntetők csak a következő napokban jelzik az egészségügyi vezetésnek, hogy mely időpont lenne számukra megfelelő az egyeztetések elindítására - írta az Emmi.

"Az államtitkárság fontosnak tartja az emelt összegű családi pótlékra jogosító megbetegedések kapcsán a széles körű társadalmi párbeszédet, hogy a rendszer méltányosan, átláthatóan és ellenőrizhetően működjön, illetve hogy a kiemelt juttatás a jogosultak számára egyszerűen hozzáférhető legyen" - zárul a szaktárca közleménye.

Top cikkek
Érdemes elolvasni
1
Vélemény
NOL Piactér

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.