Családi viszályba rángatták bele a Ferencvárost

Kacsa a hír, miszerint többmilliós, sőt, milliárdos sikkasztási ügyben nyomoz a rendőrség a Ferencvárosnál. A klub szerint semmi sem történt. A hírt felröppentő Esti Újság szerkesztője viszont elhamarkodottnak tartja a klub cáfolatát.
Feljelentés alapján nyomoz a BRFK IX. kerületi kapitánysága sikkasztás gyanújával F. Andrea (38) ürömi lakos ellen. A további kérdésekkel forduljanak a Fővárosi Főügyészséghez – ezt válaszolta megkeresésünkre a rendőrség azzal a Ferencvárost érintő sikkasztási üggyel kapcsolatban, amelyről elsőként az Esti Újság számolt be.

Bagoly Bettina, a Fővárosi Főügyészség szóvivője a nyomozás tényét megerősítette, de cáfolta, hogy milliárdos sikkasztásról lenne szó, és azt is, hogy az nyomozás az FTC vezetői közül bárkit is érintene.

Az ügy pikantériája – mint az ügyben kiadott közleményében mindenkit perrel fenyegető Ferencváros vezetése írja –, hogy a cikk szerzője, az Esti Újság szerkesztője, Cs. Tibor, egykori televíziós újságíró, aki 2012-ig a FTC kommunikációs ügyeit intézte, a sikkasztással gyanúsított F. Andrea pedig Cs. volt élettársa, két gyermekének édesanyja.

A Ferencváros vezetése előtt – ez szintén a közleményükből derült ki – az ügy nem volt ismeretlen. Mint írták: „az ügyben a klub egyetlen jelenlegi alkalmazottja sem érintett, egy szomorú, elfajult személyes ügy áll a háttérben, a gyermekeikért viaskodó édesapa és édesanya küzdelme. Az FTC eddig a családi dráma miatt nem kívánt a nyilvánosság előtt foglalkozni vele.
Cs. Tibor szerint azonban más okuk is lehetett rá. Elmondása szerint cégének mintegy 1,5 millió forinttal tartozott az FTC több mint fél éven át. Utóbb kiderült, hogy azt a pénzt készpénzben odaadták az élettársának, már jóval azután, hogy különköltöztek. Erről Cs. szerint írásos bizonyíték van.

A IX. kerületi kapitányság elfogultságra hivatkozva szabadulna az ügytől. Már csak azért is, mert információink szerint – és ezt a szóvivő nem cáfolta – októberben az ügyészség pótnyomozást rendelt el az ügyben. Arra utasították a rendőrséget, hogy tisztázzák: a Cs. Tibor cégét megillető összeg miképpen került F. Andreához. Azaz, hogy az FTC-nél ki döntött arról és milyen megfontolásból, vagy jogi alapon, hogy a tartozást ne a cég számlájára utalják, hanem készpénzben odaadják a cégvezetőtől elköltözött élettársának?

Az ügyben kerestük F. Andreát, de egyelőre nem sikerült elérnünk.

Blogok
Top cikkek
Érdemes elolvasni
1
Vélemény
NOL Piactér

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.