Csaknem kétszáz milliót költenek egészségügyre

Saját szakrendelőt épített dolgozóinak a BorsodChem, a veszélyes vegyi üzem alkalmazottai napi 24 órában juthatnak orvosi szolgáltatásokhoz.

Az 500 négyzetméterteres, kétszintes, korszerű épületben naponta 90-100 embert láthatnak el az orvosok. Az alapellátás, valamint az intézményben nyújtott belgyógyászati, szemészeti, nőgyógyászati szakellátás, továbbá ultrahang- és laborszolgáltatás valamennyi költségét a munkáltató állja. A beruházást teljes egészében a BorsodChem finanszírozta.

Az új intézmény elsősorban a BorsodChem munkavállalói számára nyújt egészségügyi ellátást az év 365 napján napi 24 órában, de a szolgáltatásokat hétköznapokon rendelési időben Kazincbarcika lakosa is igénybe vehetik. 

Bár a Kazincbarcikán a Városi Kórház kielégítően biztosítja a város és a térség lakosságának járó- és fekvőbeteg-ellátását, a BorsodChemben foglalkoztatottak nagy száma az alkalmazott vegyipari technológia, a folyamatos üzemvitel megköveteli, hogy a rászoruló munkavállalók a vállalat területén is folyamatosan magas színvonalú egészségmegőrző ellátást kaphassanak és időnként speciális szakmai ismereteket igénylő orvosi kezelésben részesüljenek. Vészhelyzet esetén az egészségügyi központ személyzete a BorsodChem gázmentőivel és mentőseivel együttműködve akár a sürgősségi ambulancián, akár a vállalat üzemi területén is képes magas szintű sürgősségi ellátás biztosítására.

Wolfgang Büchele, a BorsodChem vezérigazgatója az új intézmény átadásakor elmondta: „A BorsodChem üzemorvosi ellátását a munkavállalók az 1950-es évek óta a mai napig ugyanabban az épületben vehették igénybe. Nagy öröm és elégedettség, hogy hosszú évek várakozását követően, az elhasználódott régi orvosi rendelő közvetlen szomszédságában most korszerű egészségügyi intézményt adhatunk át a vállalat valamennyi munkavállalója és az egészségügyi szolgáltató számára.”

 

Top cikkek
Érdemes elolvasni
1
Vélemény
NOL Piactér

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.