Csakazértis vasutassztrájk

Nem született megállapodás kedden késő délután a Vasúti Dolgozók Szabad Szakszervezete (VDSZSZ) és a MÁV-társaságok tárgyaló delegációja között a szakszervezeti sztrájkkövetelésekről, továbbá a munkabeszüntetés idején nyújtandó még elégséges szolgáltatásról. A sztrájkot és az egyeztetést szerdán folytatják.

A Vasúti Dolgozók Szabad Szakszervezete (VDSZSZ) elnöksége kedd esti ülésén  úgy döntött, hogy folytatják a határozatlan időre meghirdetett  országos általános vasutas sztrájkot - jelentette be Gaskó István, a  VDSZSZ elnöke, miután a délutáni egyeztetés is eredménytelenül végződött a vasút vezetőivel.

A VDSZSZ  vezetője sajnálatosnak nevezte, hogy nem sikerült  megállapodni sem a követelésekről, sem a még elégséges  szolgáltatásról. Gaskó István hangsúlyozta: a még elégséges szolgáltatásról  fontos lenne megállapodni. Ezt már januárban szerettek volna elérni,  hogy a sztrájkot ne az utazók szenvedjék el, hanem tervezhető,  kiszámítható legyen a közlekedés.

A szakszervezet javaslata alapján  létrejövő megállapodás esetén lényegében mintegy 400 vonat  közlekedne a hálózaton tervszerűen, menetrend szerint - mondta a  VDSZSZ elnöke.

Kavalecz Imre, a MÁV Zrt. sajtófőnöke az egyeztetés után  közölte: a munkáltató álláspontja nem változott. Ismét  megerősítette: a MÁV Cargo privatizációs bevételéből nem tudnak  kifizetni minden vasutasnak nettó 250 ezer forintot. A 10 százalékos  többletkövetelést sem áll módjában a vasúttársaságnak teljesíteni,  hiszen ez 6 milliárd forint többletköltséget jelentene. Továbbá  nincs kötelezettsége a munkáltatónak arra, hogy a MÁV Zrt.-ből a  leányvállalatokba kiszervezett társaságok dolgozóinak többletjuttatást adjon.

Top cikkek
Érdemes elolvasni
1
Vélemény
NOL Piactér

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.