Csak sikerült: megnyílt a budaörsi uszoda és sportcsarnok

Az eredeti kivitelező csődje miatt két évet csúszott a budaörsi uszoda és sportcsarnok átadása. Az építkezés körül zajló pereskedésről is elhíresült hiánypótló, közel 4 milliárd forintba került létesítmény pénteken nyitotta meg kapuit a nagyközönség előtt - közölte az önkormányzat sajtóreferense az átadást követően az MTI-vel.

Nagy Ildikó Emese elmondta, hogy Budaörs eddig nem rendelkezett saját sportlétesítménnyel, illetve uszodával és stranddal, ezért is vágott bele a helyhatóság az építkezésbe.

Az Építész Stúdió tervei alapján a Baucont Zrt kezdte el a kivitelezést, de a cég időközben csődbe ment, szerződést bontottak vele. A projektet az ÉPKAR Zrt. és a Tempero Zrt. fejezte be - magyarázta a sajtóreferens.

Az építés körüli hercehurca és a kivitelezés megszakadása kapcsán indított, azóta az önkormányzat számára pozitív eredménnyel lezárult perek miatt két évet csúszott a létesítmény átadása, de pénteken végre birtokba vehették a budaörsiek az egyebek mellett tízpályás versenymedencéből, tanmedencéből, a több mint ezer négyzetméteres küzdőteret magába foglaló sportcsarnokból, wellness-részlegből és strandból álló komplexumot.

A nemzetközi versenyek lebonyolítására is alkalmas uszodában speciális öltözők és egy mobil mozgássérült-beemelő szolgálja a fogyatékkal élők kényelmét, míg a sportcsarnok különlegessége az ezer fős fix és a 3 mobil lelátó, valamint egy 84 négyzetméteres rejtett színpad - emelte ki nagy Ildikó Emese.

A wellness részlegben pezsgőfürdő, gőzkabin és szaunák kaptak helyet, míg a strandon a feszített víztükrű medencén kívül számos élményelemmel felszerelt gyermekmedence nyújt kellemes kikapcsolódást. A létesítmény teljes egészében önkormányzati finanszírozásban épült, s 3 milliárd 848 millió forintba került - közölte a sajtóreferens.

Top cikkek
Érdemes elolvasni
1
Vélemény
NOL Piactér

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.