Csak minden harmadik rokkantnyugdíjast ellenőriznek

Csak azt küldik felülvizsgálatra, akinek legalább öt éve lenne a nyugdíjkorhatárig. A 750 ezer rokkantnyugdíjasból 220 ezren számíthatnak a vizsgálatra.

Nem küldik felülvizsgálatra azokat a rokkantnyugdíjasokat, akiknek már kevesebb mint 5 évük van hátra a nyugdíjkorhatárig - írja a Magyar Nemzet. A rokkantnyugdíjasok munkaképességének ellenőrzésére indított vizsgálat heteken belül megkezdődik, de nem minden rokkantat fog érinteni, mert a hatóságok nem látják értelmét annak, hogy a legidősebbeket is visszaküldjék a munkába.

A lap azt írja: a rokkantnyugdíjat kapó 750 ezer ember közül mintegy 220 ezren számíthatnak felülvizsgálatra.

Pósfai Gábor, a Nemzeti Rehabilitációs és Szociális Hivatal (NRSZH) főigazgatója a lapnak azt mondta, hogy senki sem marad ellátás nélkül, aki valóban rászorul az állami segítségre. A főigazgató szerint a vizsgálatok "pozitív irányból közelítik meg" az ellenőrzött rokkantnyugdíjasok problémáit, vagyis az elhelyezkedéshez szeretnének nekik segítséget nyújtani.

Várhatóan a következő hetekben elindulhat a III-as rokkantsági csoportba tartozó rokkantnyugdíjasok országos felülvizsgálata. Az úgynevezett I. és II. rokkantsági csoportba az Országos Nyugdíjfolyósító Főigazgatóság adatai szerint januárban 13 340, illetve 96 716 ember tartozott.

Top cikkek
Érdemes elolvasni
1
Vélemény
NOL Piactér

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.