Csak mérsékelt adócsökkentést támogat az MSZP

Az adóemelést és a radikális adócsökkentést sem támogatja az MSZP választmánya. Az újabb Gyurcsány-csomagot amúgy támogatják.

- Nem lehet a költségvetési hiányt adóemeléssel kezelni, és az adócsökkentés is csak mérsékelten, az egyensúly fenntartása mellett lehetséges - közölte Simon Gábor, az MSZP választmányi elnöke a testület zárt ülését követő szombati sajtótájékoztatón. Tájékoztatása szerint a választmány három területen lát szükségesnek lényegi szerkezeti átalakításokat: az adó-, a szociális és a nyugdíjrendszerben. Gyurcsány Ferenc miniszterelnök konkrétumokról is beszélt a javaslatokkal kapcsolatban, tette hozzá, ő viszont csak annyit mondott: az MSZP választmánya támogatja, hogy csökkenjenek a munkára rakodó terhek, a személyi jövedelemadó és a társadalombiztosítási terhelés.

Simon kitért Orbán Viktor cigánybűnözős kijelentésére is. Az MSZP választmánya egyetért Gyurcsány Ferenc pártelnökkel abban, hogy Orbán Viktor Fidesz-elnök tisztességtelenül járt el, amikor a bűnözéssel kapcsolatos etnikai összefüggéseket emlegetett - hangsúlyozta a kormánypárti politikus.

"Lehet, hogy azt gondolja Orbán Viktor, hogy ez népszerű, lehet, hogy ez szavazatot hoz, de hozzá kell tenni, hogy tisztességtelenséggel nem szabad támogatást szerezni. A magyarországi cigányság helyzete, az ebből fakadó feszültségek, gondok nem lehetnek a politikai zsákmányszerzés alapjai. Sem a közbiztonság ügyét, sem társadalmi feszültségeket nem szabad pártérdekek szolgálatában állítani - fűzte hozzá.

A Fidesz erre egy "követeléssel" reagált, mégpedig azzal, hogy a kormány a bűnelkövetők származás alapján való mentegetése helyett kerítse kézre az elkövetőket, és biztosítsa az áldozatok védelmét.

Simon Gábor a Választmány ülésén tájékoztat
Simon Gábor a Választmány ülésén tájékoztat
Top cikkek
Érdemes elolvasni
1
Vélemény
NOL Piactér

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.