Csak a tervszerű rablásban kiszámítható a kormány gazdaságpolitikája

A kiskereskedelmi forgalom és az ipari termelés csökkenése is azt mutatja, hogy hibás a kormány gazdaságpolitikája.

Burány Sándor országgyűlési képviselő szerdai budapesti sajtótájékoztatóján azt mondta: továbbra sincs és nem is várható növekedési fordulat. Véleménye szerint az ötletszerű kormányzati gazdaságpolitika csak egy dologban kiszámítható: "az ország javainak tervszerű lerablásában".

Az MSZP-s politikus intő jelnek nevezte, hogy júniusban az egy évvel korábbihoz viszonyítva csökkent a kiskereskedelmi forgalom. Azt mondta: az embereknek egyre kevesebb pénzük van, ezt jelzi, hogy 2 százalékkal csökkent az élelmiszereladások volumene. Hűtőgépből is kevesebb fogyott, Varga Mihály nemzetgazdasági miniszter hiába remélte ettől a gazdaság felpörgetését - jegyezte meg, hozzátéve, a csökkenő fogyasztás "jegeli a gazdaságot is".

A Központi Statisztikai Hivatal adatai szerint júniusban 0,6 százalékkal csökkent az ipari termelés az előző év azonos időszakához képest. Burány Sándor - a KSH elemzésére hivatkozva - hangsúlyozta: minden nagyobb ágazatban visszaesés van, és ezt csak részben tudja kompenzálni a "hanyatló Nyugatnak szállító" járműipar.

Az MSZP-s politikus arról is beszélt, hogy az elektronikus útdíj miatt vagy tovább drágulnak az élelmiszerek, vagy mezőgazdasági vállalkozások mennek tönkre.

Zsigó Róbert, a Fidesz szóvivője minderre úgy reagált: a magyar emberek teljesítményét egyre több nemzetközi partner és már az Európai Unió is elismerte, azt egyedül éppen azok vitatják, akiknek zéró volt a teljesítményük, és csaknem Görögország sorsára juttatták Magyarországot.

Zsigó szerint amióta Magyarország "megszabadult a bukott baloldaltól", azóta pénzügyileg talpra állt, kilépett a gazdasági recesszióból, kikerült a túlzottdeficit-eljárás alól, csökkenő pályára állt az államadósság, és képes önerejéből visszafizetni a baloldal által felvett IMF-hitelt. A Fidesz szóvivője szerint az ország jobban teljesít a foglalkoztatásban is, mint korábban.

Top cikkek
Érdemes elolvasni
1
Vélemény
NOL Piactér

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.