Csak nem? Személyre szabták a szerencsejáték-törvényt?

Azért szakadt meg a törvényalkotási bizottság napirendjének megtárgyalása csütörtökön, mert kiderült: senki, még a kormánypárt képviselői sem tudják, mi végett került a törvénybe az áfamentesség ötlete - nyilatkozta Tukacs István az ATV Egyenes beszéd című műsorában péntek este.

Az MSZP-s parlamenti képviselő szerint a bizottság elnöke nem tudott választ adni, aztán hirtelen eszébe jutott, hogy valószínűleg egy EU-s irányelv lehet a háttérben, és a szerencsejáték-szervezés nem is gazdasági tevékenység. Tukacs úgy látja, hogy sokkal inkább arról van szó: elkezdték a törvényt rászabni valakire. A tevékenységen magán ugyanis eddig sem volt áfa, de a módosítással a koncessziós díj is mentesül, és csak ezzel egymilliárd forintot spórolnak a nyertesek.

Amint arról lapunk beszámolt: tavasszal a kormány pályáztatás nélkül osztott ki hét kaszinókoncessziót. A Las Vegas Casino Kft. összesen öt, budapesti illetve Pest megyei, az Aranybonusz 2000 Kft. pedig egy debreceni és egy nyíregyházi kaszinó üzemeltetésére kapott lehetőséget.

Előbbi társaság Andy Vajna érdekkörébe tartozik, amely már most is működteti a budapesti Las Vegas Casinót. Így e mellett négy új termet alakíthat ki a régióban. Az Aranybonusz mögött pedig az MSZ Kaszinó Kft. található. Ezen vállalat mögött ifj. Szima Gábor lelhető fel.

Az MSZ Kaszinó 2012 decembere óta a debreceni laddarúgó klubot, a DVSC-t működtető, DVSC Futball Szervező Zrt. többségi tulajdonosa. Azon csapaté, amely mögött sokáig a nyerőgéppiacon is érdekelt Szima Gábor állt, aki egyébként az ország leggazdagabb üzletemberei között van.
Blogok
Top cikkek
Érdemes elolvasni
1
Vélemény
NOL Piactér

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.