Csak figyelmeztették a fideszest, aki kamionnal hajtana át a menekülteken

Büntetlenül írhatta le Stigelmaier Józsefné, a Fidesz-KDNP veszprémi önkormányzati frakciójának tagja, hogy kétszer is áthajtana kamionnal a menekülteken.
A kormánypárt veszprémi frakciója közölte: elhatárolódik, s lezártnak tekinti az ügyet, mert a képviselő asszony elnézést kért.

Fontosnak tartották hangsúlyozni, hogy az illegális migráció valós veszélyét mi sem bizonyítja jobban, mint Párizs és Brüsszel tragikus eseményei. „Ez az ügy nagy indulatokat vált ki az emberekből, hiszen Európa jövője a tét."

Porga Gyula fideszes polgármester kérésére vizsgálódott a frakció. Porga közleményében arra kérte a Fidesz-KDNP önkormányzati frakcióját, hogy „a lehető leghamarabb” vizsgálják ki az ügyet és tegyék meg a szükségesnek vélt lépéseket.

A polgármester azt írta: „Városunk büszke politikai kultúrájára, ami a kölcsönös párbeszéden és az intelligens vitákon alapul. Ebbe a kultúrába nem férnek bele az olyan cselekedetek, amikor egy képviselő büntetőfeljelentést tesz egy polgár szabad véleménynyilvánítása miatt, de az sem, ha egyesek megbotránkoztató és ízléstelen kijelentéseket tesznek, amelyek az emberek többsége számára felkavaróan hatnak.”

A Facebook oldalain egyébként régóta jelen vannak a durva, kirekesztő megjegyzések, vállalhatatlan, szalonképtelen viccek, s az sem ritka, hogy a baloldali tagok üzennek brutális módon politikai ellenfeleiknek. Volt, aki fejbe lőtte volna Orbán Viktort, mások „csak” kötelet javasoltak neki. Elkeserítő, hogy baloldali emberek közül is többen úgy gondolják, azzal lehet a legjobban megsérteni Orbánt, ha cigánynak nevezik és ábrázolják.

Igaz, ők nem tagjai egyik frakciónak sem.


Blogok
Top cikkek
Érdemes elolvasni
1
Vélemény
NOL Piactér

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.