A neten is a cigányok kiirtására buzdított Csontrabló, azaz Cs. István

Köztudomásúlag gyűlöli a cigányokat, egykori katonaként jól ért a fegyverekhez, nickje pedig Csontrabló - alakul a romák ellen elkövetett sorozatgyilkosságok egyik feltételezett tettesének portréja. Ismerősei szerint nagyon rendes ember.

Tudósítónk az 1981-ben született, a tavalyi évig szerződéses katonakánt szolgáló Cs. Istvánról megtudta: a fiatalember rendezett körülmények között, az elvált édesanyjával élt a Debrecentől pár kilométerre lévő településen, Bocskaikertben. Házuk takaros, rendben tartott porta. Cs. István édesanyjával a munkahelyén beszéltünk, de a láthatólag megtört asszony nem kívánt nyilatkozni.

A fiatalember egyik ismerőse – aki gyermekkora óta jó kapcsolatot ápolt vele – érdeklődésünkre azt mondta: Cs. Istvánt rendes embernek ismerte, akiről nem feltételezhető, hogy sorozatgyilkosságban venne részt. Szeretett internetezni, nickje „csontrabló” volt. Ezzel a nickel egyébként több fórumon a cigányok kiirtására buzdított.

Cs. Istvánt segítőkész fiatalemberként ismerték a környezetében. Erre példaként hallottuk vele kapcsolatban azt a történetet, amikor nemrégiben motorozás közben Bocskaikert főutcáján megállt egy lerobbant autós mellett, s fölajánlotta neki a segítségét.

A gyermekkori jó barát szerint Cs. Istvánról kamaszkorától kezdve közismert volt a környezetében, hogy gyűlöli a romákat, különösen a Bocskaikerttől pár kilométerre lévő Hajdúhadház cigány lakosságát. Többször hangoztatta, hogy irritálja őt a cigányok viselkedése, életmódja. Mielőtt a honvédséghez került volna, Cs. István egy olyan helyi bandához tartozott, amelynek tagjai fekete ruhában jártak, katonai bakancsot viseltek, a fejüket kopaszra borotválták, s többször keveredtek összetűzésbe romákkal.

Amikor szerződéses katona lett, már nem látták ezzel a társasággal. Cs. István a debreceni első gépesített lövész zászlóaljnál szolgált gépkocsivezetőként, többször járt KFOR-egységekkel Koszovóban. Tavaly szerelt le, de azt nem sikerült megtudnunk, hogy önként hagyta-e ott a hadsereget vagy elbocsátották.

Az MTI információi szerint önként szerelt le, a legutolsó koszovói misszióból hazatérve azonnal beadta leszerelési kérelmét. Katonai szolgálata idején nem volt vele probléma, fegyelmi  eljárás nem folyt ellene.

Fontos információ az is, hogy a fiatalember kamaszkorától kezdve szenvedélyes motoros. Évekig egy Honda CBR 1000F típusú, 998 köbcentis, 1987-es évjáratú, sötétszürke motorral járt, amelyet tavaly hirdetett meg eladásra. A járművet vélhetően nem sikerült eladnia, mert ismerősei még pár héttel ezelőtt is ezzel a motorral látták az utakon. Ennek azért van jelentősége, mert elképzelhető, hogy Cs. István ezzel a járművel derítette föl a gyilkosságok előtt a tervezett bűntények helyszínét.

További érdekesség, hogy Cs. István sógora – akivel többek elmondása szerint jó viszonyban van – rendőrként teljesít szolgálatot a hajdúhadházi rendőrkapitányságon. Erről megkérdeztük Kozma János hajdúhadházi rendőrkapitányt, aki nem kívánt nyilatkozni. Kérdésünkre válaszolva azt mondta: Hajdúhadházon és Bocskaikertben nincsenek tettleges összetűzések romák és nem romák között.

Mint beszámoltunk róla, a gyanúsítottak egyike, a 36 éves K. István összefüggésbe hozható azzal a jelentős kárt okozó rongálással és garázdasággal, amelyet a debreceni zsidó hitközség zsinagógájában követtek el, 1995-ben. Megtudtuk: az ügyben K. Istvánnal szemben annak idején bizonyítékok hiányában szüntették meg az eljárást. A bűntett miatt 1997-ben két év hat hónap börtönre ítélték K. Andrást, társa pedig, az akkor fiatalkorú Sz. Tibor a fiatalkorúak fogházában letöltendő egy év két hónapi szabadságvesztést.

Csontrabló a neten

A Haon egyik cikkét kommentelve a cigányok megdögléséről értekezik:

Mielőtt írnék valamit,szeretném leszögezni hogy nem vagyok sem NÁCI,sem RASSZISTA,semFAJGYŰLÖLŐ!!!
Szóval nem is tudom miért foglalkozik a kedves olvasó azokkal a cigányokkal akik nap mint nap az utcákat járják és vasat meg egyéb szarokat szednek,éjszaka meg mennek lopni,meg másokat megfélemlíteni...!Ha én tudok tisztességes munkával elég pénzt keresni ahoz hogy ne dögöljek éhen,akkor a tetves cigány miért nem?Amúgy is!Amikor az önkormányzat át adta nekik az ujj építésű lakásokat ajándékba,minden részét eladták!Személyesen ismerek olyan embert akinek azt mondta a tetves,élősködő,parazita,füstszagú selejt:"testvérem,csak a falat hagyd meg!nyíllászárókat,parkettátt,cserepet mindent vihetsz!"
Most meg megint az én adómból akarják felépíteni nekik?Dögöljön meg mind!!!

A sportmotor.hu egyik fórumán azt írja:

kicsit kacagok ezen az amúgy sírni való dolgon,de én maradok a saját kis véleményemnél:mivel négy napja és 19 óra 56 perce civil vagyok,így kimondhatom:azt mondom öljük meg mi Magyarok a cigányokat,asszonyt gyereket,öreget és mindenkit aki a cigányt védi!

A maszk mögött Cs. István
Budapest, 2009. augusztus 23. Kommandósok elővezetik a romák elleni támadások egyik gyanúsítottját a Pest Megyei Bíróságra, ahol döntenek a négy gyanúsított előzetes letartóztatásáról. MTI Fotó: Koszticsák Szilárd / Cs. István! /
Top cikkek
Érdemes elolvasni
1
Vélemény
NOL Piactér

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.