CÖF: Nem is Putyinért vonulunk

A CÖF megint alantas támadást gyanít, ellenben megmagyarázza, miért más a paksi üzlet, mint az IMF-hitel.

A Civil Összefogás Fórum (CÖF) félrevezetésnek nevezte, hogy márciusra tervezett összejövetelük az orosz politika mellett fog demonstrálni. "A Békemenet a nemzet érdekeit képviseli, kiáll az identitás, a szuverenitás és a jó kormányzás mellett" - szögezte le a CÖF-CÖKA vezetősége pénteken az MTI-hez eljuttatott közleményében.

A CÖF-CÖKA szerint a baloldali sajtó nyílt támadást intézett szervezetük és a Békemenet ellen. "Céljuk a tisztességes emberek félrevezetése" - hangsúlyozták.

Mint írták: a paksi beruházást a felelős kormány gazdasági döntésének tekintik, de mint kiemelték: "a CÖF a józanul gondolkodó állampolgárokkal együtt külön tudja választani a gazdasági együttműködést az azonos politikai nézetektől".

Kifejtették továbbá, hogy a szocliberális kormányzat által felvett IMF hitel gyökeresen különbözik egy beruházási hiteltől. A paksi beruházás szemben az IMF ötéves hitelével, az orosz fél 30 éves törlesztési lehetőséget biztosít. A működő beruházás nagy biztonsággal önmaga kitermeli a felvett hitelt és kamatait. 10 ezer új munkahelyet jelent, 1 százalékkal emeli a GDP-t és a beruházás 40 százaléka magyar vállalkozók közreműködésével valósul meg - írták.

Csizmadia László, a Civil Összefogás Fórum alapítója, a Civil Összefogás Közhasznú Alapítvány elnöke január 10-én az MTI-nek elmondta, hogy várhatóan március 15-ére egy újabb békemenetet hirdetnek majd "az összefogás demonstrálására". A Magyar Demokrata című hetilap január 22-i vezércikkében Bencsik András már március 29-t említi a békemenet időpontjaként. Annak megtartását akként indokolta, hogy fontos támogatni a magyar politika a nagyhatalmak, az Egyesült Államok és Oroszország közötti egyensúlyozó képességét.

Gréczy Zsolt, a Demokratikus Koalíció (DK) szóvivője pénteken Budapesten sajtótájékoztatóján arról beszélt Orbán Viktor miniszterelnök a "közpénzből támogatott álcivil szervezete" által szervezett Békemenettel akarja menteni a menthetetlent, vagyis hogy a paksi erőműre kötött paktummal "brutális adósságba" verte az országot.

Top cikkek
Érdemes elolvasni
1
Vélemény
NOL Piactér

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.