„Clinton megválasztása tragédiával érne fel Orbán számára”

A Demokratikus Koalíció úgy látja, hogy Donald Trump megválasztása esetén destabilizálná Európát, ezért a párt szerint Magyarország számára sem mindegy, hogy kit választanak meg amerikai elnöknek.
A DK külügyi kabinetvezetője hétfői, budapesti sajtótájékoztatóján hangsúlyozta, hogy Magyarország csak veszthet azzal, ha Európa gyengül, a DK pedig nem kér a republikánus jelöltből. Ara- Kovács Attila úgy fogalmazott, azt nem lepte meg őket, hogy eközben viszont „Orbán Viktor coming outja” Trumppal kapcsolatban megtörtént Tusnádfürdőn. A magyar miniszterelnök legutóbbi washingtoni útja óta ugyanis a Fidesz egyre több tagja próbálja azt közvetíteni a republikánus párt felé, hogy amit Donald Trump mond, azt Orbán Viktor már 15 éve mondja - folytatta.

A demokrata Hillary Clinton megválasztása egy nagyobb tragédiával érne fel Orbán Viktor és a Fidesz számára - jelentette ki. Hozzátette, hogy a demokrata elnökjelölt 2011-ben külügyminiszterként már küldött egy levelet a kormányfőnek, amelyben 12 pontban foglalta össze, hogy mit nem helyeselnek a Fidesz politikájában. Azt is kiemelte, hogy másfél évvel később Eleni Tsakopoulos Kounalakis, akkori amerikai nagykövet pedig egy szóbeli jegyzéket adott át.

Blogok
Top cikkek
Érdemes elolvasni
1
Vélemény
NOL Piactér

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.