Civil országértékelést szervez a Szolidaritás

A Szolidaritás Civil Országértékelő címmel a magyar demokrácia, a gazdaság és a társadalom helyzetéről neves szakemberek közreműködésével tart országértékelő rendezvényt 2012. március 1-jén.

Az ország 2012-re eljutott odáig, hogy állampolgárai félelemben és létbizonytalanságban élnek, az elhibázott gazdaságpolitika családok százezreit lehetetleníti el, mindeközben pedig a magyar demokrácia intézményrendszerét a mindent fölfaló, maga alá gyűrő orbáni rendszer gépezete fenyeget – írja közleményében a Magyar Szolidaritás Mozgalom.

A gazdasági élet szereplői, a kultúra, az oktatásügy, az egészségügy, az önkormányzatok, de még az államapparátus is a gyakran változó törvényi és gazdasági keretek csapdájában vergődik – olvasható a dokumentumba. A mozgalom szerint világos, hogy a kormány még ma sem vállalja a szembenézést a szociális állapotok romlásával, a regionális egyenlőtlenségek növekedésével, a nagy ellátórendszerek elégtelen működésével, ehelyett folyamatosan a múltba réved, s bűnbakokat, ellenségeket keres és nevez meg.

A Szolidaritás ezért fontosnak tartja, hogy átfogó képet kapjunk az ország jelenlegi állapotáról. Ezért március 1-jére Civil Országértékelőt hirdet, ahol civil szervezetek vezetői, közéleti személyiségek, neves szakemberek értékelik  majd az elmúlt egy esztendőben történteket.

Kónya Péter, a Szolidaritás társelnöke kérdésünkre elmondta: egyelőre még folynak az egyeztetések, így konkrét neveket nem kívánt mondani. Az évértékelőt egyébként viszonylag szűkebb körben kívánják megtartani, s oda elsősorban a mozgalom aktivistáit, a demokratikus ellenzék politikusait és a demokrácia értékei mellett elkötelezett közéleti embereket várnak.

Kónya reményei szerint március 10-én ennél jóval nagyobb körben értékelik majd az utóbbi egy esztendőt: a Kossuth téri tüntetésre mindazokat várják, akik ki szeretnék fejezni, hogy elégedetlenek a kormány politikájával.

Top cikkek
Érdemes elolvasni
1
Vélemény
NOL Piactér

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.