Civil Licit kormányzati háttérrel

Navracsics Tibor kimagasló jelentőségű kezdeményezésnek nevezte a Civil Licitet a negyedik alkalommal megrendezett fenntarthatósági aukció csütörtöki megnyitóján, Budapesten, s azt mondta: annak támogatása számára személyes ügy.

A miniszterelnök-helyettes a kezdeményezés fővédnökeként kiemelte, hogy évek óta támogatja a piacon szereplő cégeknek a társadalmi felelősségvállalás irányába tett azon lépéseit, amelyek túlmutatnak a nyereség maximalizálásán.     Mint hozzátette, azért kell tennünk, hogy ne csak gondoljuk, hanem érezzük is: egy közösség vagyunk.

Navracsics Tibor szerint ez a kezdeményezés "gyújtópont" lehet azon piaci cégek számára, amelyek komolyan gondolják a társadalmi felelősségvállalást, valamint azon civil szervezeteknek, amelyek tenni akarnak azért, hogy a támogatottjaik előrébb jussanak az életben.

Úgy fogalmazott: ha ezen kezdeményezés mögé egy kormány odaállhat, az a kormányra nézve hízelgő. Hozzátette, a kormány is hasonló célokat tűzött ki maga elé, hiszen a "jó állam" nem uralkodni, hanem szolgálni akar.

Petykó Zoltán, a Nemzeti Fejlesztési Ügynökség elnöke megnyitó beszédében elmondta: azok a vállalkozások lehetnek eredményesek, amelyek széles körben támaszkodnak piaci és nem piaci információkra. A Civil Licit védnöke szerint ez a kezdeményezés hasonlít a kormányzat társadalmi megújulást célzó programjához, amely szintén civil kezdeményezésekre építkezik.

A Civil Licit árverésein nem tárgyakra, hanem a vállalkozások számára is fontos szolgáltatásokra lehet licitálni. Az aukción egyebek mellett speciális kommunikációs képzésekért és családbarát munkahelyek kialakítását célzó tanácsadásokért lehet versenybe szállni.

Az idén, a Néprajzi Múzeumban 15 különféle szolgáltatásra lehetett licitálni, a kikiáltási árak 100 ezer és 350 ezer forint között mozogtak.

A Civil Licit korábbi három árverésén összesen 30 üzlet jött létre, több mint 7 millió forint értékben.

Top cikkek
Érdemes elolvasni
1
Vélemény
NOL Piactér

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.