Civil jelölt mögé állhat a Fidesz a fóti időközi választáson

Közös polgármester-jelöltet állít a demokratikus ellenzék a fóti időközi választáson, a Fidesz viszont várhatóan egy ismert civil politikus mögé áll be.

Nem kizárt, hogy nem indít saját polgármester-jelöltet a Fidesz a fóti időközi választáson, hanem a helyi civilszervezet színeiben induló Földi Pál mögött sorakozik majd fel – értesült a Népszabadság. Mint ismert, a Pest megyei településen azért kell új voksolást tartani, mert az eddigi városvezető – a szintén fideszes – Cselőtei Erzsébet lemondott tisztségéről és képviselői mandátumáról is.

Nem hivatalos források szerint távozásának hátterében a helyi Fideszen belüli viták, illetve a polgármester és a helyi Fidesz-frakció közötti nézeteltérések állhattak; eltérő véleményen voltak például az új polgármesteri hivatal helyével és építésével kapcsolatban.

A városvezetői pozícióért a demokratikus ellenzék a szocialista Takács Istvánt támogatja, a mérnök-újságíró mögött az MSZP mellett a DK és az Együtt-PM is felsorakozott.

A Fidesz viszont forrásaink szerint nem a helyi pártelnököt és alpolgármester Pozderka Gábort jelöli a posztra, hanem inkább a civil színekben politizáló Földi Pál mögé állnak be, aki a legutóbbi választáson – a fideszes győztes mögött – a második legtöbb szavazatot kapta. Állítólag rövid időre felmerült Tuzson Bence fideszes választókerületi elnök esetleges nevezése is, de ezt hivatalos források nem erősítették meg.

Földi Pál, aki a Civil Összefogás Fótért Egyesület képviseletében indul majd a polgármesteri székért, lapunk kérdésére egyelőre nem kívánta megerősíteni, hogy a Fidesz is támogatni fogja, mondván sok mindenkivel zajlanak még a tárgyalások. Azt azonban megerősítette, hogy indul a posztért. Pozderka Gábor fóti Fidesz-elnök lapunkkal pedig azt közölte: a nyilvánosság időben értesülni fog arról, hogy a kormánypárt kit indít a november végi választáson.



Top cikkek
Érdemes elolvasni
1
Vélemény
NOL Piactér

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.