„Cirmos” az új álbróker-Marcsika

„Cirmos”, a pedikűrösből lett biztosítási ügynök milliókat csalt ki budai ügyfeleitől, sokakat lakásuk eladására is rábeszélt. Hasonlóképp forgatta a pénzt, mint a kun-mediátoros „Marcsika”, s ő is kézzel írott papírfecnikre alapozta befektetési ügyletnek látszó pilótajátékát.   

Nem akárkik vitték a készpénzt Ny. Györgyné XII. kerületi irodájába: javarészt jól szituált, felsőfokú végzettségű emberek. Elég sokan közülük egyedülálló, gyereket nevelő nők – adta hírül a 444.hu.

Jó néhányukat arra is rábeszélte, hogy adják el lakásukat, és éljenek a nála befektetett pénz hozamából: akkor simán fizetni tudják majd az albérletet, és mellette még félre is tudnak tenni. Sokáig tényleg fizette a kamatokat, havi 3-4, kivételes esetekben havi 10 százalékosat is. A károsultak szerint „Cirmosnak” – mert sokan csak így, becenevén hívták az asszonyt – 150-200 ügyfele lehetett, legtöbben 4-5 millió forintokat vittek neki, de volt, aki 50 milliót is. Így akár 1,5-2 milliárd forint is beáramolhatott hozzá, egészen idén március-áprilisig, azóta ugyanis több károsult egybehangzó állításai szerint egyáltalán nem fizet.

Halk szavú, puritán életmódot élő, konzervatívan, de igényesen öltözködő nőnek írták le károsultak a hírportálnak Ny. Györgynét, aki ezen túl visszafogottan kedves, „elbűvölően bájos” volt mindenkivel.

Hogy mikor kezdett garantált magas hozamok ígéretével engedély nélkül pénzt gyűjteni Ny. Györgyné, azt teljes biztonsággal nem tudta megmondani senki. A kilencvenes években még egy belvárosi kisboltban dolgozott, aztán kozmetikai szalont nyitott Diósdon. Később elvált férjétől, bezárta a pedikűrös szalont, és belevágott a pénzügyi karrierbe.

Az MNB rendszerében megvan Ny. Györgyné adatlapja, eszerint már 2007 óta dolgozik biztosítási alkuszként. Ügyfeleinek egy nagy biztosítónál fenntartott személyes és munkakapcsolataira hivatkozott. A Kis János altábornagy utcai irodájában bekeretezett pénzügyi tanácsadói oklevél is díszelgett, egyes károsultaknak pedig arról mesélt, milyen  jutalomutakon vett részt a biztosítótársaság égisze alatt.

A károsultak szerint már legalább tíz ember feljelentette Ny. Györgynét a kerületi rendőrkapitányságon, ahol most többrendbeli csalás gyanújával nyomoznak ismeretlen tettes ellen. A pórul jártak attól félnek: „Cirmos” bármikor úgy dönthet, hogy a maradék pénzzel követi Kun-Mediátor Marcsikát, s lelép egy olyan egzotikus országba, amellyel hazánknak nincs kiadatási egyezménye.

Blogok
Top cikkek
Érdemes elolvasni
1
Vélemény
NOL Piactér

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.