Cipőt is cserélt a körúti robbantó, aki magyarul beszélt

A jelek szerint pontos tervet hajtott végre a Teréz körúti robbantó. A támadás után nem csak a világos horgászsapkától szabadult meg, de fehér edzőcipőjét is lecserélte. Az is kiderült, hogy a tettes úgy beszél magyarul, mint bármelyikünk - írja a Bors.

A Teréz körúton szombat este két rendőrt súlyosan megsebesítő bombatámadás elkövetője a helyszínről távozva eldobta világos sapkáját, majd lecserélte fehér edzőcipőjét is - számolt be a nyomozás fejleményeiről a Bors. A lap úgy tudja, hogy a támadó a Blaha Lujza tér felé hagyta el a helyszínt. Ezek a feltételezések megerősítik a 168 óra hétfői információit is a tettes meneküléséről. A robbantó útja közben egy szórakozóhely biztonsági emberének nekiment, akitől akcentus nélkül, magyarul kért elnézést.

A robbantó a térfigyelő kamera képén
Police.hu

A Központi Nyomozó Főügyészség felhívása eredményes volt, a felvételekről több tanút sikerült azonosítani, akikkel már beszéltek is. A Belügyminisztérium emellett létrehozott egy weboldalt is, ahová  bárki feltöltheti  hang- vagy videofelvételét, fotóját, amit az események idején a helyszín környékén készített.

A lap beszámolt az életveszélyesen megsérült fiatal rendőrnő állapotáról is. A hírek szerint már elhagyhatta az intenzív osztályt, de kihallgatni még nem lehet. Mindenesetre ő és járőrtársa 24 órás védőőrizetet kapott a Honvédkórházban.

Blogok
Top cikkek
Érdemes elolvasni
1
Vélemény
NOL Piactér

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.