Cigányterroristák a Világ-panorámában

Szaniszló Ferenc az EchoTv Világ-panoráma című műsorában emlegette a cigányterrorizmust. A Nemzeti Etnikai Kisebbségi Jogvédő Iroda bejelentést tett az NMHH-nál.

A Nemzeti Média- és Hírközlési Hatóság vizsgálatát kéri az Echo Tv "Világ-panoráma" műsorában elhangzottak miatt a Nemzeti Etnikai Kisebbségi Jogvédő Iroda.

A jogvédő iroda állítása szerint Szaniszló Ferenc műsorvezető olyan nyílt, rasszista kijelentésekkel és fordulatokkal élt, amelyek alkalmasak voltak arra, hogy fokozzák a roma nézőkben a kirekesztettség és megalázottság érzését.

A műsorvezető többek között kijelentette, hogy Magyarországon "cigányterrorizmus" folyik, a "valójában munkanélküli, ingyenélő emberszabású elveszíti emberségét, emberarcát", majd megfogalmazta azt is, hogy "a végén valakinek, valakiknek innen menniük kell".

A Független Hírügynökség értesülése szerint az iroda beadványában az olvasható, hogy az "Echo Tv Világ-panoráma adásában elhangzottak, a műsorvezető kijelentései, az egész műsor hangvétele, tartalma és képi világa alkalmas volt a hazai roma kisebbség megsértésére, kirekesztésére, a vele szemben a társadalomban élő gyűlölet és indulatok fokozására". A jogvédő szervezet álláspontja szerint az adás jogsértő volt, eljárás indítását és "megfelelő súlyú jogkövetkezmény" alkalmazását kéri a Médiahatóságtól.

 

Top cikkek
Érdemes elolvasni
1
Vélemény
NOL Piactér

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.