Cigányok lelövésére buzdítottak, feljelentés lett belőle

Az Európai Baloldal feljelentést tett amiatt, mert egy pécsi jobbikos önkormányzati képviselő eltűri a Facebook-oldalán, hogy a hozzászólásokban cigányok lelövésére buzdítsanak.
A pécsi polgármester elhatárolódását követeli közleményében az Európai Baloldal - Magyarországi Munkáspárt 2006. A párt emlékeztet rá: a közelmúltban Vajnai Attila feljelentése alapján ítélték el Kötél János mezőtúri jobbikos képviselőt, aki a Szolnoki Törvényszék közlése alapján 216 ezer forintos büntetést kapott "közösség tagja elleni erőszak bűntette miatt". A képviselő rasszista hozzászólásokat tett közzé a Facebookon.

A baloldali párt közleménye szerint Fogarasi Gábor szintén jobbikos pécsi képviselő Facebook-oldalán is hasonló hozzászólások olvashatók a politikus kedvelőitől. A szabályozás szerint az oldal működtetője ezért személyesen is felelős. Ezek között cigány honfitársaink lelövésére buzdító hozzászólások is vannak, amelyeket a képviselő eltűr oldalán, és még azután sem kerültek törlésre, hogy erről már a sajtóban is említést tettünk - olvasható a közleményben.

A cigány honfitársaink elleni sorozatgyilkosságok, vagy akár a párizsi mészárlás tükrében nem bagatellizálhatjuk el az ilyen erőszakos internetes megnyilvánulásokat. A gyűlölet ilyen terjesztése az átlag polgároktól sem elfogadott, nem hogy felelős politikusoktól.

Épp ezért az ügyben feljelentést tettünk, valamint Csepeli László, az Európai Baloldal Pécs városi elnöke nyílt levélben fordult Páva Zsolt polgármesterhez, hogy nyilvánosan határolódjon el a testületében tevékenykedő képviselőtől - zárul a közlemény.

Blogok
Top cikkek
Érdemes elolvasni
1
Vélemény
NOL Piactér

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.