CET-per: az előző városvezetésre mutatnak Tarlósék

A Fővárosi Önkormányzat szerint a CET-beruházás ügyében a bankgaranciáról folyó perben kiderülhet, hogy Budapest korábbi vezetése egy offshore-cég adósságáért vállalt felelősséget.

A Főpolgármesteri Hivatal kommunikációs igazgatósága a Népszabadság pénteki számában megjelent cikkre reagálva közölte ezt az MTI-vel. Lapunk beszámolója szerint a főváros benyújtotta fellebbezését a CET-ügyben a Pécsi Törvényszéken múlt héten született ítélettel kapcsolatosan.

Lapunk cikke szerint az MKB Bank 2012 elején fogta perbe a fővárosi önkormányzatot, a budapesti CET-beruházás kapcsán szóban forgó 28,4 millió eurós - mintegy 7,5 milliárd forintos - hitel és kamatok visszafizetését kérve. A Pécsi Törvényszék múlt heti közbenső ítéletében kimondta: az MKB és a főváros között létrejött megállapodás érvényes, azaz a szolgáltatási szerződés felmondása esetén az önkormányzat köteles megfizetni a fennálló adósságot.

A Főpolgármesteri Hivatal közleményében azt írta, a fellebbezés alatt álló per oka, hogy az előző városvezetés idején az illetékes vezetők egy háromoldalú megállapodást kötöttek. Ennek lényege, hogy Budapest a CET-beruházás lebonyolításával egy offshore-céget bízott meg, amely hitelt vett fel a banktól, a főváros vezetői pedig vállalták, hogy a város kifizeti a cég adósságát, ha az tönkremegy, kiszáll vagy bármi okból kiválik a rendszerből.

Hozzátették: a szerződést a cég mondta fel, ezért kellene most a városnak a fizetnie. Ha a másodfok is Budapest ellen dönt, akkor kiderül, hogy a főváros korábbi vezetése egy idegen offshore-cég adósságáért vállalt garanciát - olvasható a közleményben.

 

Top cikkek
Érdemes elolvasni
1
Vélemény
NOL Piactér

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.