Cenzúráz a BM

Kőszeg Ferenc, Makai József és Parti Nagy Lajos írásait cenzúrázta ki a Belügyminisztérium egy menekültügyi kiadványból, mert azok a tárca szerint nincsenek összhangban a támogatott célkitűzésekkel és a kormány érdekeivel.

Az Európai Menekültügyi Alap (EMA) pályázatára a menekültek és oltalmazottak társadalmi beilleszkedését támogató projektekkel lehetett jelentkezni. Az alap forrásai háromnegyedrészt az uniós, negyedrészt a magyar költségvetésből származnak. A pályázatokat jóváhagyó felelő hatóság a Belügyminisztérium – írja az Index.

Az internetes portálon olvasható összeállítás szerint a tárca jóváhagyta annak a kiadványnak a tervezetét, amelybe az utóbb kicenzúrázott szerzők is írtak volna. Amikor azonban elkészült a kézirat, jelezték, hogy néhány cikk nem felel meg a támogatandó célkitűzésnek, ezért azok megjelenéséhez nem járulnak hozzá és nem is fizetnek értük.

Az Index értesülése szerint a pályázóknak levelet küldtek, amelyben felhívták a figyelmet arra, hogy az írások nem képviselik a kormányzat érdekeit. A minisztérium szerint azonban nem cenzúráról van szó, hanem „a pontosan megfogalmazott és az unió által is szigorúan számon kért pályázati feltételek maradéktalan betartásáról”.

Top cikkek
Érdemes elolvasni
1
Vélemény
NOL Piactér

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.