Célkeresztben a gyengén teljesítő rendőrkapitányságok

Még nem tudni, hogy pontosan milyen objektív mérőszámok alapján, de mostanól évente kétszer ellenőrzik majd a rendőrkapitányságok és a határrendészeti szervek működését. A rangsorban hátul állók szigorú vizsgálatot kaphatnak.

A közbiztonság és a szervezeti működés hatékonyságának javítása, valamint a teljesítményhez igazodó ösztönzési rendszer kialakítása a célja az országos rendőrfőkapitány pénteken, a Magyar Közlöny mellékleteként megjelenő Hivatalos Értesítőben közzétette utasításának, amely alapján mostantól évente kétszer értékelik a rendőrkapitányságok és határrendészeti szervek működését.

Az ellenőrzés kiterjed az Országos Rendőr-főkapitányságra (ORFK), a fővárosi és a megyei rendőr-főkapitányságokra, - a vízirendészeti rendőrkapitányságok kivételével - a rendőrkapitányságokra, valamint a határrendészeti kirendeltségekre.

A szervezeti értékelés alapjául szolgáló objektív mérőszámokat az országos rendőrfőkapitány határozza meg, és ezekről a rendőr-főkapitányságok vezetőit tájékoztatja.

Az értékelés során kialakult rangsorokat, és az azok elkészítésével összefüggő jelentést fel kell terjeszteni a belügyminiszternek, és meg kell küldeni az országos rendőrfőkapitány helyetteseinek, az ORFK Ellenőrzési Szolgálat vezetőjének, valamint az ORFK Humánigazgatási Szolgálat vezetőjének.

A szervezeti értékelése alapján kapott rangsor végén lévő kapitányságok tevékenységét megvizsgálják és javaslatot tesznek az eredményesség javítása érdekében szükséges intézkedésekre - olvasható a Hivatalos Értesítőben.

Top cikkek
Érdemes elolvasni
1
Vélemény
NOL Piactér

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.