CBA nyílhat a Várkert Bazárban

CBA-üzlet nyílhat a közel tízmilliárd forintért felújított Várkert Bazár északi bazársorán, ugyanis a 10+5 éves hasznosításra kiírt kereskedelmi pályázatot a CBA Vár Gourmet Kft. nyerte meg. A céget a pályázat megjelenése után jegyezte be a cégbíróság - írta a napi.hu.

A műemlék Várkert Bazár vagyonkezelője, a Várgondnokság Nonprofit Kft. május 23-án írt ki hasznosítási pályázatot - 30 napos jelentkezési határidővel - az északi bazársoron kialakítandó üzlet bérbeadására. Egy 235 négyzetméter alapterületű, kereskedelmi tevékenység folytatására alkalmas területre kerestek bérlőt, feltétel volt, hogy a pályázó hungarikumokat is áruljon, a termékek 80 százaléka magyar vagy Magyarországon gyártott legyen. A pályázat eredményéről a kiíró honlapján nem jelent meg közlemény, annak tulajdonosa, a Magyar Nemzeti Vagyonkezelő Zrt. honlapján, az egyéb pályázati közlemények rovatban közöltek egy rövid tájékoztatót. E szerint a 10 plusz 5 évre meghosszabbítható, határozott idejű bérletre szóló hasznosítási pályázat eredményesen zárult, a nyertes a CBA Vár Gourmet Kft.

A Céginfo.hu adataiból kiderül, a nyertes kft.-t 2014. május 27-én jegyezte be a cégbíróság, négy nappal azután, hogy megjelent a Várgondnokság pályázati felhívása a Hivatalos Értesítőben. A cégbejegyzésről szóló közlemény június 12-én jelent meg a Cégközlönyben.

A CBA Vár Gourmet Kft.-t 3 millió forint jegyzett tőkével, vegyes kiskereskedelemre hozta létre 50-50 százalékos részesedéssel a CBA-elnök Baldauf László többségi tulajdonában lévő CBA-Baldauf Invest Kft. és Bánáti Gábor (Bánáti János, a Magyar Ügyvédi Kamara elnökének fia), aki az ügyvezetői posztot is betölti.

Blogok
Top cikkek
Érdemes elolvasni
1
Vélemény
NOL Piactér

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.